icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917282
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
31 maj 2011 17:29
10

Härligt!

Det blev en lugn jogg i solen till sist. Snittpulsen, bara 151bpm skvallrar om att det gick lugnt och fint. Det enda som blev jobbigt var värmen, det var som att springa i en varmluftsugn idag. Tempot blev lite ojämt men om jag tar mig två sekunder att tänka efter på kan jag förstå varför :-) Jag är kanonnöjd, ingen uthållighet förståss att tala om och det där drivet, energin i steget finns inte där men annars var det bra. Inte öm och inte stel, det är bra. Kanonbra t om. :-) Lycka är att kunna springa, helt klart.

Kommentarer

 • 31 maj 2011 17:33
  Bummlan
  "bara 151" sa hon :) Jag som var så stolt över 145 :D Men jag är ju gammal! Skönt att du kan springa och inte är öm!!! Vilken plåga för alla (inkl dig) om du inte skulle kunna. Jag är glad att jag bor 20 mil bort ;)
 • 31 maj 2011 17:38
  Fast min beräknade max är ju 194, det är ju lite skillnad då. Kommer jag över 160 börjar det bli slitsamt och över 170 är jobbigt. Över 180 orkar jag bara korta stunder :-) Pulszonerna är väldigt individuella på det viset, det är därför jag tycker du borde kolla med tex Bosön och få veta hur dina ser ut och hur du kan optimera din träning!
 • 31 maj 2011 17:58
  Bummlan
  Jag ska tamejtusan dit. Jag börjar ju bli seriös, gubevars. Har köpt asfaltdojor idag. Och satt och pyttsade i mig kontrastvätska medan det ryckte i fötterna och jag ville bara ut och springa i mina nya skor. 194 är högt. 160 är jag uppe i bara kortare stunder. Men jag tror ju att det är för att jag är lat. Låg tydligen ganska stadigt på 154 under själva springbitarna igår. Det var jag nöjd med, framför allt att det var jämnt. Att jag inte slappar emellanåt :) Törs man fråga ungefär vad Bosön kostar? Jag kan kolla deras hemsida, förstås.
 • 31 maj 2011 18:12
  Det beror på vilket/vilka tester du vill göra. Om du vill göra enbart laktattestet kostar det 900:- och det är det som används för att bestämma dina träningszoner. Det maximala syreupptagningstestet används för att bedöma din maxkapacitet kan man säga och kostar också 900:- men väljer man båda kostar det 1 500:- så man får lite rabatt. Det är inte billigt men jag ser de tsom en investering i mig och min hälsa. Istället för att råchansa och träna sönder mig kostar jag på mig det här, och mår bra och kan träna effektivt på ett sätt som kroppen trivs med. Här är deras hemsida: [LANK]http://iof4.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=4737[/LANK]
 • 31 maj 2011 18:17
  Bummlan
  Men det var inte så dyrt som jag trodde. Om man vill att de ska säga åt en hur man ska bli bättre då? Jag såg framför mig charter all inclusive-priser....
 • 31 maj 2011 18:18
  Det ingår i priset, analys och genomgång av testresultat och träningsråd. :-) Det tar som mest 90 minuter, 75 står det på hemsidan men räkna med lite etxra tid.
 • 31 maj 2011 18:26
  Bummlan
  Nämen? Jag som trodde att det kostade 10 000 eller nåt. Och tyckte att det är väl bättre använda pengar än att åka till Egypten. Och idag har jag lärt mig att jag verkligen kan gå in i en andra andning om jag vet att det kommer att ta tid. Jag trode man skulle sova över och inkvarteras och umgås i grupp och än det ena än det andra. DET ska jag göra! Och om du säger att man kan kapa kvartar! Då kanske det blir en halvmara. Vem vet :) Men sant är att jag är sugen på Tromsö. Tror du jag kan träna upp mig så på ett år?
 • 31 maj 2011 18:33
  Om du förväntade dig en sån prislapp förstår jag att du tycker det är billigt :-) Det är en eftermiddagsgrej, man kan [KURSIV]nästan[/KURSIV] fixa det på lunchen om man har en frikostig lunch :-) Det är jag övertygad om att du kan! Med ett öra vänt inåt mot kroppen för att lyssna av om det börjar bli för mycket, lagom är bäst. Men med lagom vila, lagom träning är jag övertygad om att du kan träna upp dig till maran på ett år!
 • 31 maj 2011 18:38
  Bummlan
  Det vore ju kul. JAg har insett att jag har en linjär tidsuppfattning. Det är därför jag måste ha mål, klara av dem och sätta upp nya. Milen på midsommarafton känns tuff, men borde gå. Milen under timmen på asfalt den 18/8 ska jag fixa (om jag inte blir sjuk eller gör illa mig). Men 4,2 på ett år. Det blir nåt att jobba för. Ska du dit? Jag hade velat ut idag, men kom på att jag sprungit (om än halvtaffligt ibland) 3 dgr i rad. Och har ett träningspass inlagt i morgon. Och har bespetsat mig på milen under timmen på löpband på fredag. Så jag stannade i soffan :) Fast det är mer ett beslut grundat sig på intellekt än lyhördhet. Men jag ska träna på att lyssna på kroppen. Fast jag tycker ju den känns stark ända tills den inte vill längre. Men jag SKA hålla!!!
 • 31 maj 2011 18:54
  Lyhördhet är en träningssak det också, ungefär som att lära sig dricka te och uppfatta de olika smaknyanserna. I början märker man ingen skillnad, men allt eftersom man blir lite rutinerad börjar man känna igen småsaker här och var :-) Det går tack och lov ganska fort :-) Jag tror vi ska dit, vi är ju så tidigt ute att det inte ens finns ett datum för 2012 men om det inte krockar med jubileumsmaran så! Jag tycker du gjorde rätt, en vilodag behövs ibland även om man mest grundar det på intellektet och inte på några specifika signaler. :-)

Logga in för att skriva en kommentar.