icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970104
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 april 2011 11:51
5

Häftigt

Igår stod vågen på 67,7kg och muskelprocenten hovrade runt 27%, kroppsfettsprocenten hamnade på 37%, och inför dagens långlöpning - som jag ser fram emot - försökte jag lösa underskottet medelst rostat bröd. Det gick bra. Det komiska är att nu väger jag nästan 69kg, kroppsfettet sjönk till 34% och muskelprocenten rakade upp i över 30%. Tänk om det vore [KURSIV]så [/KURSIV]väl ändå :-) Det som hänt är bara att jag lyckats ladda kroppen med en sabla massa muskelglykogen, och glykogen binder vätska i musklerna. Så då tror vågen att jag är muskulösare än jag är, tyvärr. Men det var kul att se sådana siffror på vågen för en gångs skull. Jag tror lika lite att en viktökning på runt kilot skulle bero muskler som jag tror att en minskning skulle vara det. Tyvärr är det bara vätska som kommer och går, och för varje sådan gång blir det lite mindre kvar av mig.

Kommentarer

 • 25 apr 2011 12:10
  Kul med siffror som gör en glad :D muskelglykogen, och glykogen binder vätska i musklerna... du som kan, kan inte du berätta för den oinvigde hur detta går till? Jag kan inte för mitt liv begripa hur kilon förhåller sig till vätska och hur det kan variera sådär... som det faktiskt gör. kram på dig LadyG
 • 25 apr 2011 12:16
  Blendy04
  Hur får du fram muskelmassan i % samt vätska?
 • 25 apr 2011 12:26
  [FET]Linni: [/FET]En normal person lagrar kanske 5 g glykogen per kg muskelmassa, kroppen behöver inte mer energi lagrat i musklerna än så för att klara de dagliga aktiviteterna och det jobbigaste man gör är springa till bussen och gå snabbt i trappor. En som tränar och som sköter kosten bra kan säkert hålla 10 g per kg muskelmassa innan träning, bara för att deras muskler är tränade och kroppen mer van att lagra in glykogen. En perfekt kolhydratladdning kan sluta på 25 g glykogen per kg muskelmassa, men nu var det förmodligen inte en perfekt ladning jag gjorde så riktigt så mycket lagrade jag nog inte in. Det som händer är att vid intensiv träning förbrukas glykogenet och vätskan som glykogenet bundit i musklerna. Genom att regelbundet tömma (träna) och fylla (äta) glykogendepåerna lär sig kroppen att du använder det där och blir effektivare i alla avseenden, på att lagra in och på att använda glykogenet. [FET]Blendyo4:[/FET] Genom att mäta på en impedansvåg (jag köpte en tillsist). Det är en viss felmarginal (ganska stor om man gör fel), men om man mäter på morgonen vid samma förutsättningar varje gång kan man få fram ganska tydliga trender och se vartåt det barkar. Jag skaffade en eftersom jag var mest intresserad av förhållandet mellan fett% och muskel%, lagom av det förra och mer av det senare skulle sitta fint :-)
 • 25 apr 2011 12:27
  Glömde ju nämna att för varje g glykogen man lagrar in i musklerna så binds 2.7g vätska också, sen är det bara att räkna :-)
 • 25 apr 2011 13:58
  Intressant det du skriver. Så om man rent hypotetiskt ökar påfrestningarna så binder kroppen mer vätska - har jag fattat det rätt då? kram

Logga in för att skriva en kommentar.