icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473860
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 november 2012 17:28
12

Gym, julbord och sängbotten

Upp i ottan för att hinna med allt, fnattar iväg till gymmet på lunchen och ska köra lite ben. Den där burgaren satt rätt tydligen, vilket tryck jag hade i benen idag! Hittade en benmaskin (leg extensions) som jag testade lite, 20kg satt jag och sprätte med en stund men det vart rätt tråkigt. I vanliga fall kör jag benböj med kroppsvikten hemma och guppar upp och ner tills jag ledsnar, men nu var jag ju på gymmet så jag passade på att köra lite med stången de har. Först lite med bara stången för att värma upp och sen körde jag 2 set med 8 repetitioner på (trodde jag) 20, 25 och 30kg. Jag trodde stången vägde 15 nämligen. Så medan jag körde trodde jag att jag körde lättare än jag gjorde, och tog i därefter med Metallica dånande i öronen. Den efterföljande rodden gick urkasst och jag kunde inte begripa varför, men jag anade. Så jag gick till personalen och frågade vad stången vägde egentligen. Inte 15kg utan 20kg. Så, jag har ingen anledning att fega i fortsättningen. Antagligen kan jag slänga upp 40kg på axlarna också, om jag inte kör benmaskinen först. Körde lite latsdrag, hantelrodd, flies, hammercurls, bicepscurls och lyft åt sidan för överkroppen. Magen fick inget idag, den hade nog att göra med att hålla mig stabil i knäböjen tycker jag. Kanske återvänder jag till gymmet för ett mittkroppspass senare i veckan, det beror på hur mycket benen straffar mig :-) Jag tänkte varva ner med en lugn jogg på löpbandet efteråt, bara slappa lite och skaka loss men jag klampade och snubblade fram och fick ingen styr på benen alls så det tog mig mindre än en minut att ge upp den idén. Efter ett bra benpass kan man helt enkelt inte jogga. Efter gymmet passade det bra med julbord på IKEA och väl där passade vi på att inhandla nya ribbottnar till dubbelsängen. Det kommer att bli fingemang det här. På julbordet satsade jag på ägg, lax, köttbullar, prinskorv, skinka, två små potatisar, lite janson samt rödbetsbiffar som var så goda att jag önskar att jag kunde göra dem själv. Mycket proteinrika saker, mycket kött och fisk. Sen avrundade vi med lite ris a la malta och kaffe, innan vi försvann in i butikens inre igen. Om någon har ett gott recept på rödbetsbiff skulle jag gärna vilja ha det - de såg ut som små pannbiffar fast utan kött.

Kommentarer

 • 27 nov 2012 18:57
  Jag har en bestämd känsla av att de är bättre :-)
 • 27 nov 2012 18:54
  Åh, tack snälla!!! Och bara nyttiga saker i dessutom :-)
 • 27 nov 2012 18:56
  babs2
  Jupp! Det är liksom det som är finessen! Oj avad sugen jag blev på dem. Ska nog lägga in dem i nästa veckas matsedel. Hoppas de smakar som IKEAs!
 • 28 nov 2012 09:39
  Hoppas du får lugn och ro, så du verkligen kan njuta och att det är lagom varmt och lagom soligt :-) hahahaha jag mår väl som jag förtjänar kan man väl säga, det var imponerande så många muskler jag hann köra igår :-)
 • 27 nov 2012 18:35
  Jo, just imorgon ska du vara extra nöjd ju :) Tack det är mycket med vad allt det innebär - men semester om åtta arbetsdagar - välbehövligt!
 • 27 nov 2012 17:53
  Absolut, fast imorgon kanske jag inte är lika nöjd ;-) Själv då? Du stressar väl inte ihjäl dig hoppas jag?
 • 27 nov 2012 18:52
  babs2
  Ur "Gröna kokboken" har jag tagit ett recept på rödbetsbiffar: 4 skalade rödbetor grovrivna 3 skalade potatisar finrivna 1 stor gul lök grovrivna 4 ägg 1-1,5 msk örtsalt 0,5 tsk svartpeppar 1 vitlöksklyfta Vispa ägg och kryddor, blanda i "rivet". Forma till biffar som steks försiktigt. Serveras med gräddfil eller kesella med riven pepparrot och lite örtsalti. Om jag använder 1%-ig kesella sötar jag lite med sötningsmedel. Såsen bör stå och dra kallt minst 15 min så det är lämpligt att man börjar med den.
 • 27 nov 2012 18:36
  Semester låter ljuvligt, lagom till december och ljusen också. Vilken bra tajming :-) Hoppas du får det riktigt bra och hinner vila ut också :-) Lite nöjd kommer jag nog att vara, fast jag kommer vara mest nöjd när jag har träningsvärken i backspegeln :-)
 • 28 nov 2012 07:00
  Ja, semester känns ogreppbart, kommer dock att åka till solen :) ska bli spännande med min första riktiga semestern- koppla av. Hur mår du och träningsvärken? Jag har också idag - känns tillfredsställande faktiskt.
 • 27 nov 2012 17:41
  Pepp till gaga!!!
 • 27 nov 2012 17:44
  Tack :-)
 • 27 nov 2012 17:45
  Allt väl?!

Logga in för att skriva en kommentar.