icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469077
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 november 2014 21:09
2

Gult och gott

Saffranskryddad kyckling med apelsin. Lika gott som det är gult!

Saffranskyckling (exklusive tillbehör och ris)
Kcalorier:
282 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 15 gram
Protein: 30 gram
Kolhydrater: 7 gram

Jag valde vanligt vitt ris, eftersom det inte smakar så mycket på egen hand så jag kunde utvärdera själva kycklingrätten.  Förmodligen passar det riktigt bra med vildris eller bulgur till det här. Det är min gissning i alla fall efter att ha smakat.

Apelsinsmaken kom bort lite, det kan ha varit en klen apelsin jag fått tag på. Men saffranssmaken var ljuvlig. Den här rätten kommer jag att göra fler gånger!

För den som inte vill ha mer kolhydrater misstänker jag att shirataki-pearls fungerar bra. Jag har inte testat dem själv, så jag vet inte om de är ätbara eller goda men de är i alla fall nästintill fria från kolhydrater.

 

Gillar

Kommentarer

  • 30 nov 2014 23:56

    Blir riktigt sugen på att använda mer saffran i maten nu :-)

  • 1 dec 2014 00:01

    Saffran är fantastiskt i maten :-)
     

Logga in för att skriva en kommentar.