icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5079233
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 October 2019 09:10
4

Grymt nöjd

Det är svårt att vara gnällig när det går bättre än någonsin i träningen. Det är ännu svårare att motivera sig att försöka gå ner i vikt också. Jag vet, ursäkter ursäkter. Jag har stått som en åsna mellan de här hötapparna förut. 

Det senaste året eller så har jag försökt, och så fort jag drar in på kalorierna och träningsresultaten blir sämre tappar jag intresset. 

Igår knäböjde jag 85kg, och det kändes som att jag hade goda marginaler den här gången. 85kg, kändes inte så där tungt och lite ostadigt som det kan göra när man är nära sin maxkapacitet. Jag bänkpressade 42,5kg, medan jag småpratade.

Alltså, hallå. Det är tungt! Det är nära 45kg, mitt personbästa. Får jag gissa så är 45kg bara personbästa ett litet tag till.

Så beroende på hur man ser på saken är formen bättre än någonsin. Jag är åtminstone starkare än jag någonsin varit.

a9b4ed16-9f46-48bf-b545-520adc3a9626.jpg

Bild: Dagsformen är det åtminstone inga fel på.

I trädgården har jag nytta av styrketräningen, när jag brottas med spade, spett och rötter. Vi ska flytta alla pallkragarna till bättre placering så att vi får plats med fler samtidigt som gräsklipparen kommer fram lite smidigare.

Det innebär bland annat att flytta pepparroten till en egen pallkrage, den delade pallkrage med chokladmyntan innan och mellan de där båda fanns det inte plats för något annat och i ärlighetens namn är en hel pallkrage för detta ändamål lite onödigt. Så mycket pepparrot och mynta går det inte åt smiley

Så, jag använder min ansenliga styrka för att baxa runt på saker, gräva upp andra saker och gräva ner dem igen. Och det känns väldigt bra, träningen har gjort sådan skillnad. 

213dbebb-0b28-42b7-bdb9-e56650246aba.jpg

Bild: Definitionen på ryggsidan kunde vara tydligare, men det hänger ihop med vikten.

Om jag får tummen ur någon gång och faktiskt gör något mer långsiktigt för vikten kommer även ryggen att bli fint definierad. Tills dess får jag glädja mig åt att knäböjen faktiskt fungerar, de formar om rumpan sakta men säkert. Marklyft tar på hela kroppen så den hjälper till med det, och med ryggen. Stångrodden och militärpressen tar mycket på bål och rygg, bänkpress är en riktigt bra övning som jag kombinerar med lite armhävningar då och då.

Läs mer om övningarna här: https://www.sporthalsa.se/artiklar/de-5-basta-styrkeovningarna-om-du-ska-valja-med-enkla-varianter-for-nyborjare/

Kursen fortsätter, jag tror vi lämnar poesin bakom oss relativt snart men jag kommer nog även fortsättningsvis skriva haiku lite då och då. Den korta, kondenserade diktformen är lite rolig att pyssla med faktiskt.

c3fa8423-4d34-4fb9-9d31-bd18f0ee30a2.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 1 Oct 2019 21:26
  Bella50

  Fina muskler du fått på armarna.

  Tänk om jag hade det...men då måste man ju träna också 🥴😄✌️

 • 1 Oct 2019 22:17

  Tack Bella50, jag unnade mig faktiskt linnet jag har på bilden som en liten present till mig själv för att jag varit så duktig och hållit i träningen. Från början var styrketräning inte något jag prioriterade alls, men nu är jag nog lite fast smiley

 • 2 Oct 2019 09:20
  Jessand

  Härligt med synliga och "kännliga" (laugh) resultat

 • 2 Oct 2019 10:21

  Ja, jag har ju inte gått ner något på sistone men jag vet ju inte ens om jag bekymrar mig för det faktiskt. Jag är så glad att träningen går bra, att kroppen är stark och att jag får vara frisk, det känns som att det är viktigtare än vad jag väger just nu.

  Jag tror däremot att jag bränt en hel del fett, jag vet att jag byggt muskler och blivit tajtare i kroppen. Så kanske spelar vikten mindre roll.

  Jag undrar varför man är så fixerad vid vikt egentligen, varför just det är så magiskt? Är det för att det är så mätbart? 

   

Logga in för att skriva en kommentar.