icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2689708
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 oktober 2013 11:03
6

Grubblerier

Jag har börjat fundera på om jag ska försöka gå ner till 60 (jag vet jag har tänkt på det förut och t om bestämt mig men sen har det kommit saker emellan så jag fått pausa planerna). I morse vägde jag 64,3 bara för det. Det är i runda slängar åtta veckor kvar på året. Jag skulle kunna hinna ner till 60 innan 2013 är slut, och fortfarande hålla en rimlig viktnedgångstakt. Det är förstås sådana där saker som jul och nyår i vägen, och jag har en löptävling kvar. Men jag skulle kunna klara det, tror jag. Så slipper jag se siffran för BMI guppa upp och ner över 25:an (jag vet att BMI inte är en bra måttstock men ändå...) :-) Det betyder ju i och för sig striktare kostregim, mer kontroll över maten och mindre frivoliteter igen men det är ju bara en kort period. Jag har redan bevisat att jag kan hålla vikten. Nu vill jag ha en annan vikt att hålla. Det kommer förstås att påverka träningen, all kalorireducering påverkar träningen. Men det är jag van vid. Det är inget nytt att det går tyngre att träna på underskott, så det kan jag ta. Jag har varit så störd på den där BMI-siffran så länge att jag banne mig ska ta itu med det nu, tror jag. Det har varit en vagel i ögat en längre period nu, det har stört mig. Över 25 i BMI betyder "överviktig", och även om jag har ganska mycket muskler vill jag inte ha ett så högt BMI. Jag är ingen bodybuilder, så mycket muskler har jag inte, så jag tror det finns att ta av. Om jag lyckas, och det tror jag att jag gör, kommer jag att vara i bättre form än jag var innan jag gick upp i vikt. Då vägde jag 54-55kg men jag var inte särskilt vältränad, smal men klen, liten men svag. Jag kommer aldrig ner till 54kg igen, det tror jag inte går utan att göra mig av med muskler. Men 60kg är fullständigt möjligt, tror jag.

Kommentarer

 • 24 okt 2013 11:57
  Fenerika
  Då är det bara att köra på. Jag kollade på din profil och till din längd så är 60 kg helt OK. En bra tumregel är längden minus 100. Och visst går det att träna på kcal-underskott även om det som du säger blir lite jobbigare.
 • 24 okt 2013 12:03
  Ja, det känns så. Jag har surat länge nog, det är nog dags att göra något åt saken istället. Det är ju inte så att jag kommer att bli utmärglad direkt :-) 4kg på 8 veckor är ett halvkilo i veckan, det ska banne mig gå. Det blir tuffare nu när det finns mindre överskott kvar, men det är så det är. Ingen idé att grina över det.
 • 24 okt 2013 13:14
  Håller på dig, du har ju klarat det bra tidigare.... Ja, jag stirrar mig lätt blind på BMI också......men så "liten" som du blir jag nog aldrig ändå. Blir nog att jag stannar på BMI över 25...vi får väl se. Kramiz
 • 24 okt 2013 13:43
  Halfdevil
  Tror att du fixar det galant, du har ju så att säga gjort en jätteförändring tidigare. Själv ska jag försöka återuppta gymmet då jag drabbades av en mindre rolig musklelförlust iom giftstruman. Skit att så mycket träning gått förlorad pga en sjukdom, men skam den som ger sig. :)
 • 24 okt 2013 16:18
  Du verkar vara både duktig, påläst och fokuserad. Jag tror du fixar det rätt lätt. En fråga: Du skriver att kalorireducering påverkar träningen...kan jag tänka och tolka det som att jag kommer få bättre ork och träningsflyt när jag äter mer? (vet att jag är otränad, men behöver nån morot)
 • 24 okt 2013 17:05
  Tack, det är uppmuntrande att ni tror på mig! FrånNu, det tror jag absolut! Jag märker stor skillnad på träningen om jag jämför känslan att träna på underskott och känslan att träna med laddad kropp s a s. Det som först försvinner när man tränar på underskott är explosiviteten tycker jag, det känns som att man är lite långsammare, lite segare och lite tröttare. Men det försvinner när man kan äta som vanligt igen.

Logga in för att skriva en kommentar.