icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917280
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 maj 2011 18:22
19

Göteborgsvarvet

Gick möjligen ut lite för hårt med tanke på att första 5km gick på 30:58 men sen lugnade jag ner mig och hittade rytmen, pulsen stabiliserade sig med bred marginal under tröskeln och sen var det bara mys hela vägen. Broarna har jag respekt för, men inte överdrivet mycket och jag stannade inte ens för vattenborden den här gången. En klunk ur muggen och resten i håret behöver man inte stanna för. Inga promenader ingår med andra ord i årets tid (ergo inga enkla sätt att förbättra sig till nästa år). Jag kan inte låta bli att undra hur länge det hade hållit om jag hade fortsatt nöta på med gruppen jag hamnade i, där i början. Det är ju inte säkert att gruppen hade fortsatt i samma tempo de började, det verkar det vara få utom de bästa som gör. Hade jag haft 14 dagar istället för bara 7 till maran hade jag nog inte släppt. Nu får jag undra istället. Jag hittade en rygga på Naturkompaniet i Göteborg, North Bend (aldrig hört talas om förut) som satt tight utan att skava och som var bred nog för att inte göra mig röd om halsen, men utan att vara för lång i ryggen. Dess värre står det bara North Bend på den, röd och svart och vätskesystemet i ska rymma 2l. Dessutom fyndade jag en Dobsom XR-jacka, vinterfodrad men i övrigt identisk med den jag har på sommarn - fast inte i storlek 40 utan 36. Så nu ser jag inte ut som ett springande tält längre :-) Tur att jag hade gott om plats i väskorna, det behövdes :-) Det var en härlig långhelg, med besök i Martitiman, Trädgårdsföreningens växthus och Botaniska trädgården. Vi shoppade i Nordstan och på mässan, och hade det allmänt jättetrevligt. Det här gör vi om nästa år igen!

Kommentarer

 • 22 maj 2011 18:44
  Grattis till ett bra lopp da,, för det var väl ett bra lopp sen du inte behövde stanna o dricka,, nästa år kanske du ligger i täten,, ting tar tid o stressa motionen är nog ingen höjdare,, O det lät som om du fått en bra helg allt i allt
 • 22 maj 2011 18:48
  Tack, ja det var ett bra lopp totalt sett. 2:17:17 tog det totalt och det är jag nöjd med, det är trots allt 21km :-) Fast täten är nog att hoppas på för mycket :-) Det var en kanonhelg, verkligen :-)
 • 22 maj 2011 18:52
  gittan52
  Vad bra jobbat!
 • 22 maj 2011 19:42
  Grattis till dig som klarat detta lopp.. Jag skall springa tjejmilen i höst och skall börja träna så fort jag kan nun efter min op.. Men tar snabba och långa promenader nu till och börja med.. Ha en bra söndagskväll
 • 22 maj 2011 19:58
  Grattis LadyG
 • 23 maj 2011 07:34
  Bummlan
  Hare är du!!!!! Tusan så snygt jobbat! Jag har dödat min skräck för mina uppförsbackar med uppförsbackarna i Frankrike. Ett hinder mindre som bökar med andingen. Skönt att vätskeförsörjningen är löst. Den måste jag kika på! Även om jag nu dödat skräcken för att stå utan vätska också (hade en traumatisk upplevelse i vintras när jag var otränad och fick vätskebrist). Och 36, minsann. Joru - inget svältläge där inte :) Tips på bra regnspringkläder??? Det verkar som om det kan behövas framöver.
 • 23 maj 2011 10:47
  Tack ska ni ha :-) Regn är inte problemet, det är vind som är besvärligt. Blöt blir man ju förr eller senare ändå när man springer, så det är vinden man behöver skydda sig emot. Dobsom R90 eller XR, finns för både vinter och sommar, är de bästa jackorna som finns. Sen finns det konkurrenter som gör billigare jackor, men ingen som gör lika bra :-) [LANK]http://www.dobsom.se/Sidor/xr.html[/LANK]
 • 23 maj 2011 10:51
  Bummlan
  Kostar det så smakar det, brukade lillebror säga :) Så det tror vi på. Maken kör med "Högsta kvalité, bäst i världen. Dyrare kan ingen hitta". Och blötan har du ju helt rätt i. Man ska ju svettas, är det tänkt. Då verkar det ju dumt att stänga in det blöta i regnkläder. Idag blåser det kallt i den här delen av världen, må jag säga. Hur känns dina ben idag?
 • 23 maj 2011 10:54
  Benen är helt okej, men det blåser ju så det känns som att stoppa huvudet i en hårtork så springa gör jag inte idag. Fast imorgon är det vårruset! :-)
 • 23 maj 2011 11:06
  Bummlan
  Just ja! Då ska ju du och Troxii tävla! Det blir en rysare :) Det börjar kännas i min kropp som om det är fullt realistitskt att lunka milsrundan på midsommarafton. Om det är realistiskt att ta BLodomloppet på 60 min törs jag inte säga en. Men franska bergen gjorde under med självförtroendet och styrkan, tror jag. Har pressat vilopulsen till 48, så även där går det framåt. Och det är din förtjänst. Hade ALDRIG kommit igång med springet (och definivt inte hållt på så här länge och med mål och allt) utan dig!!!!!
 • 23 maj 2011 11:17
  Med tanke på att jag ska ladda inför Stockholm Marathon på lördag tänker jag ta det väldigt lugnt på Vårruset i år, annars blir det en ledsn historia i helgen :-) Du ser, backar är otroligt bra för styrkan och självförtroendet - ju fler man besegrat desto bättre går det! Vilopulsen är ju en tydlig indikation också på att du gör rätt, sjunker den är det garanterat för att du fått bättre kondition.
 • 23 maj 2011 11:30
  Bummlan
  Ja maran ja. Hu. Den sprang min bror för många år sen. Och han vet inte vad otränad är eller hur det känns. Han har tränat i hela sitt liv. Men när han sprungit Sthlms maran var han så slut så han orkade inte ens dricka saft och äta kanelbulle efteråt. Men han är ju som jag, har svårt att hålla igen och måste vinna hela tiden. Hejahejahejaheja, jag är på rätt väg! Förresten - maran går på tv va? Jag har för mig att jag brukade kolla på den efter sena partykvällar förr i världen. Perfekt underhållning.
 • 23 maj 2011 11:44
  42km är långt för alla, det är bara en fråga om hur enveten man är. Disponerar man sina krafter rätt är de slut när man komme rin på Stadion, har man gått ut för hårt tar de slut tidigare och då får man slita ont sista biten. Men jag känner ingen som kommit i mål på maran som känt sig fräsch :-) Maran går på TV ja, fast kan det vara sått att titta på? Det är mycket roligare att springa ju :-)
 • 23 maj 2011 11:50
  Bummlan
  Ja det är ju det där med att hushålla med krafterna vi är kassa på i min familj :) Gå ut maximalt och öka är mer min modell. Inte undra på att jag kroknar ofta. Och blir arg på mig själv för att jag inte orkar mer :) har man varit ute och svirat och är lagom seg är maran fantastisk tvunderhållning. Man ska gärna hitta nån okänd som man håller på och sen håller utkik efter. Ett år lyckades jag hitta en som t o m lyckades tappa skon. Det var spännande :) Men nu vill jag nog hellre springa den (Huuuuuppp, nu blurpade jag igen), men inte i år. Vi får se :) Hur gammal var Evy Palm när hon började? Jag kanske skulle ha som mål att slå henne på nåt vis? Vad har du för startnummer? Om jag får för mig att bädda ner mig i soffan med en godisskål :)
 • 23 maj 2011 12:02
  hehe, skön inställning och rätt om man gillar träningsvärk ;-) Jag får bara klåda i fötterna när jag ser andra springa jag :-) Evy var 34 när hon började träna, och hon tävlade iaf i marathon fram till hon var runt de sextio (jag vet inte om hon fortfarande tävlar i marathon nu). Jag har startnummer 21 168 i Stockholm Marathon, får se vad jag har på mig. Antingen blir det brandgult/blått eller rosa/svart :-)

Logga in för att skriva en kommentar.