icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656376
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 augusti 2018 23:00
5

Gnor på

Benpass på gymmet, jag bytte ut den där maskinen mot knäböj och det var ett bra drag. Det är dags att öka i marklyft, det kändes stabilt och tryggt hela vägen. Får väl se hur det känns imorgon laugh

Men jag började med crosstrainern för en gångs skull, 10 minuters uppvärmning. Kors i taket. Delvis eftersom det var en kis som körde med stången jag behövde, så jag kunde lika gärna vänta ut honom. Crosstrainer är dundertråkigt men upppvärmning. Stod något om 91W på displayen, pendlade mellan 91 och 98 hela tiden. Osäker på vad detta betyder. ~65RPM förstod jag däremot.

Själva styrketräningen då. Ja, det blev ju inte så många övningar direkt. Det kändes som att jag spenderade större delen av tiden med att försöka låta bli att svimma, andas, vanka av och an för att hålla blodcirkualtionen igång och plocka av och på vikter. 

Marklyft 40kg 8x3 50kg 8x3 (Stabilt, dags för ökning)
Knäböj 40kg 8x3 50kg 8x3 40kg 8x3 (väldigt liten pyramid, kan gott gå upp på 55kg nästa gång)
Hantelrodd 10kg 10x3 (tråååkigt)

Sen tog tiden slut, 45 minuter hade jag bestämt och det tog 50. Dessutom är hantelrodd marginellt roligare än att titta på när färg torkar :p

Jag tro jag får med mig stången upp om jag ökar i marklyft, händerna blir ju också starkare ju mer jag lyfter. Jag är ovillig att använda mig av mixat grepp (se bilden) då jag blir lite sned och känner mig instabil i lyftet. Jag föredrar att lyfta med båda handryggarna åt samma håll, framåt.

65329a23-e8b7-4f73-bf4d-c7c98acbc836.JPG

Får jag inte träningsvärk nu blir jag besviken på riktigt! indecision

 

Gillar

Kommentarer

 • 6 aug 2018 23:20
  Bella50

  Wow...

 • 7 aug 2018 04:54
  klaraelv

  Jag använder mig av både överhandsgrepp och av mixat, vid 60 kg måste jag ha mixat för att händerna ska orka, under 60 försöker jag hålla mig allt som oftast till överhandsgrepp. Om man har många andra övningar för ryggen är problemet med snedbelastning försumbar har jag förstått det som. Jag har bland annat hantelrodd när jag kör överkropp, och låg skivstångsrodd när jag kör nederkroppen, så ryggen får mycket annat som kan motverka snedbelastning, plus att jag försöker variera vilken hand som är åt vilket håll, men det är lätt att högra handen vill greppa med underhandsfattning.

  Hoppas du får svårt med trapporna idag. wink 

 • 7 aug 2018 12:14

  Tack! laugh

  Nu klättrar jag ju inte så händerna är inte så starka som de varit, men det bör gå att träna upp dem igen. En gång i tiden kunde jag hålla minst min egen kroppsvikt i fingertopparna, fast det är klart jag vägde inte så mycket då. laugh

  Nu har träningsvärken något dygn till på sig att komma, men än så länge är jag bara stel och lite seg. Ospänstig. 

   

 • 7 aug 2018 19:53
  gasten

  Bra jobbat!

  Här har det inte blivit någon träning alls i sommar, blir till att börja om från början igen.

 • 7 aug 2018 19:56

  Tack gasten! Man hinner inte tappa så mycket över sommaren så du är tillbaka på nolltid 👍

Logga in för att skriva en kommentar.