icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917345
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 april 2017 19:41
4

Glad påsk på er

Vad gör ni över påsk, mer än äter? Jag tycker inte vi gör speciellt mycket längre. När barnen var små hade vi äggmålning, påskpyntade ris (med hemmagjort pynt, som måste göras nytt varje år förstås) och hade påskjakter, lappar med ledtrådar som ledde till fler ledtrådar som ledde till - i slutänden - någon form av skatt, oftast påskägget. Skärtorsdagen brukade vi elda brasa, nånting om att skrämma häxorna (det var mest farfar och farmor som eldade, nu för tiden blir det inte lika mycket sådant) men annars vete katten vad vi har för traditioner egentligen... Vi gjorde inte fler knop än nödvändigt, som jag minns det och nu är det väl i stort sett ingenting.

Speciellt mycket med det påsken egentligen handlar om hade vi nog inte ens till att börja med, och det blev nog lite för mycket mat. Men godissvullandet anser jag vara en modern grej för så där mycket godis fick inte jag som barn och så mycket gav jag aldrig mina. Små tablettaskar, nån klubba, lite lösgodis. Kanske motsvarande en liten påse? Inga 500g iaf, eller vad nu de stora säckarna ICA har rymmer.

Är det bara jag som tycker godisätandet gått fullständigt över styr? Nåja, "It's not my monkeys, it's not my circus" som min faster i USA sa en gång. laugh

Igår åkte vi till Stockholm för att rodda med det sista, satan så jobbigt att först köra strax över 5 timmar och sen plocka, feja och gno i flera timmar. Tack och lov hade älskling bokat in oss på Scandic Victoria Tower så vi sov jättegott och kom ner till dukat bord. Jag vaknade utvilad klockan 7 surprise!!! När hände det senast? Vilket sekel är det nu..? wink

Idag plockade vi ihop det vi kunde och åkte hem. Nästa helg gör vi det som jag tror är sista resan, åtminstone för den lägenhetens skull. Sen lämnar vi nycklarna till städfirman, stänger och drar för gott. Det var tungt att köra nära 40 mil idag igen, jag är förbenat trött på E4:an och även om vi tar vägen söder från Mjölby över Aneby och Sävsjö så blir det fortfarande många mil E4:a från Mjölby till Stockholm. En sträckning jag är hjärtligt trött på nu.

Men en vända till orkar jag. Dessutom, vi hade sagolikt flyt, vi lyckades verkligen missa nära på alla köer och stopp. Nu körde jag vår kombi fullastad, så jag höll kanske 95 på 110-vägarna eftersom jag hade så dålig sikt men eftersom jag så sällan kom ifatt någon behövde jag inte agera särskilt ofta. När vi lämnat E4:an hörde vi om en seriekrock, i södergående riktning. Många bilar inblandade, vägen avstängd verkade det som. Det slapp vi med bara några minuter till godo.

"Lille bilen", som jag kallar vår blå Renault Mégane Kombi är enormt rymlig men idag blev den full, och tung. Det var delvis därför jag körde saktare, stoppstäckan blev mycket längre och accelerationen sämre. Omkörningar kunde vara lite småfarliga med andra ord, särskilt som den kändes tung och trög. Överlastad helt enkelt.

Jag är väldigt förtjust i vår lille bil, den har slukat mil och last med samma goda ro. Vad hade vi tagit oss till om jag hade följt min första tanke och skaffat oss en liten bil (en liten på riktigt alltså, typ Toyota Yaris eller Peugeot 307)... Jag är också enormt tacksam för farthållaren..!

Det tunga jobbet att bära gjorde älskling, jag törst inte. Men han är stark, och envis. Men köra kan jag, så det gjorde jag. Vi är ett lag, han och jag. Vi kompletterar varandra så bra heart

Bästa nyheten idag, förutom att resten av hyllorna till arbetsrummet levererades medan vi var borta, var att yngsta dottern tog emot varmvattenberedaren och släppte in rörmokaren så att han kunde fixa det! Jag är helt överlycklig, nu står den och jäser lite för sig själv och preparerar 200L varmvatten åt oss. Det borde räcka åt en familj om vi inte slösar allt för mycket.

Tänk vilket bra sätt att avsluta en vecka på, och gå in i påskledigheten!

Glad påsk på er, allesammans.

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 apr 2017 20:00
  paloma

  Vad skönt att allt klaffade.

  Glad påsksmiley

 • 13 apr 2017 20:08
  Bella50

  Detsamma 🐣👏👍

 • 13 apr 2017 20:19
  aregnisw

  Tack detsamma smiley

 • 13 apr 2017 22:12

  Glad Påsk!☺

Logga in för att skriva en kommentar.