icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5085263
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 March 2024 09:58
6

Glad Påsk!

Eftersom jag inte är religiös så det stör är skärtorsdag och långfredag utmärkta dagar att göra sådant som jag inte hunnit med innan. Strömmen gick på morgonen, så vi fick börja dagens arbete med enbart motorsåg och entusiasm. Det gick det med, och så småningom kom strömmen tillbaka, så kunde vi börja använda redskapen.

Helt sjukt vilken träningsvärk jag har idag, jag trodde det var illa igår (tills vi kom igång, sedan glömde jag det). Det är kanske inte så underligt att jag inte varit sugen på att träna på sistone. Mellan äventyren i skogen och på vedbacken vill jag mest vila.

7fd4f8bd-4c85-4d20-9908-17db441c3985.jpg

Idag får veden vänta. Det ska vankas påskfirande med våra vuxna barn och barnbarn.

Glad påsk!

Gillar

Kommentarer

 • 30 Mar 2024 10:11
  MagganD

  Det blir inga kyrkobesök här heller. Men påsken är en skön, och framför allt, låång helg av lathet, god mat och vila!

  Ha en fortsatt fin helg! 😁

 • 30 Mar 2024 10:34
  klaraelv

  Vardagsmotion är inte att förakta, dessutom att handskas med ved är energieffektivt, den värmer fler gånger än en!!!

  En gång i skogen, en gång på vedbacken och beroende på hur mycket man ska ha in så kan det ge lite värme det med.

 • 30 Mar 2024 10:45

  0a856875-0d90-4251-9995-d381f2bbb985.jpg

  Skogsmaskinen dumpade en hög på gårdsplanen i vintras, bara att få loss det som ska kapas kräver lite muskler. Samtidigt måste man vara vaksam så man inte får något över sig som man inte ska ha över sig, så man får inte bli slarvig.

  Kapen tar det mesta man kan hiva upp i vaggan, men det ska ju upp dit också... Mer muskelarbete mao laugh

  Det som är för stort för att lyftas får jag kapa med motorsåg och bära bort direkt till klyven. Vi kommer att ha att göra ett bra tag till, men jag klagar inte. Det är roligt att se hur vedtravarna växer i skjulet laugh

 • 31 Mar 2024 19:15
  BirtheX

  När vedtraven växer i vedlidret är en av de allra bästa sakerna i livet. Få saker som att få trava in kluven och torkade klabbar är så tillfredställande.. Tror det är ngt ursprungligt i det här med att spara i ladorna och ha för kommande mörka tider. 

 • 1 Apr 2024 10:03
  Bella50

  Jag älskar också att jobba med ved....man känner sig " rik" efteråt.

 • 1 Apr 2024 10:36

  BirtheX, jag tror du har rätt där, det är något väldigt tillfredsställande i att fylla ladorna inför vintern (även om vi den förra klamrar sig fast till viss del fortfarande). Det är skönt, för jag vet att vi kommer att slippa frysa i vinter. 

  Bella50, precis, det är en rikedom, och särskilt nu när vedpriset skjutit i höjden. Gallrar man försiktigt kan man ta ut ved så det räcker till hushållet, och ändå ha skogen kvar. Men det absolut skönaste är att veta att vi slipper frysa i vinter, att vi tagit hand om den saken i god tid. Det är en känsla av trygghet.

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.