icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233996
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 juni 2017 14:12
6

Glad midsommar i förskott

Det verkar som att hon hade rätt, barnmorskan. När hon såg att viktkurvan planat ut och i stort sett stannat konstaterade hon att min kropp kanske hade nått den vikt den strävat efter, jag blev väldigt förvånad över att höra ett sådant modernt resonemang från en barnmorska i övre medelåldern. Av någon, förmodligen lite åldersdiskriminerande, anledning fick jag för mig att hon inte skulle vara så uppdaterad på det där med setpoint och vikt men jag underskattade henne nog lite. Jag har inga problem att hålla vikten runt 85-86kg, det är som om det var dit jag skulle.

Med det i ryggen tänker jag inte bekymra mig imorgon. Familjen samlas hemma hos oss för att grilla på dagen, äldsta dottern ska jobba eftermiddag och kväll på äldreboendet så vi firar en tidig midsommar. Ingen av oss super ju, så vi kommer inte att må dåligt imorgon av den anledningen åtminstone.

Menyn kommer att bestå av alkoholfri öl och mineralvatten till det grillade (kött, korv, grönsaker), potatissallad (hemgjord, med mer potatis än gegga), matjessill med gräddfil och kokt potatis, senapssill och hembakat bröd kommer att bli alldeles utmärkt tror jag. Pappas sambo tar med sig en del, och jag ser särskilt fram emot hennes jordgubbstårta!

Det blir liksom inte midsommar utan svenska jordgubbar, tycker jag. Servera dem på en tårta är nästan lika bra som att knycka dem direkt från plantan cheeky

Jag håller det enklare än vanligt i år, fast jag ska försöka göra en ostkaka. Försöka går ju, jag kan inte garantera att det blir bra däremot... surprise
Men det är värt ett försök i alla fall. Det är den enda eftergiften åt det komplicerade. Annars blir det återhållsamt i år.

Jag hoppas ni får lagom väder, lite vind så myggorna blåser bort men inte så mycket så det blir kallt. Lagom mycket sol, och massor av fågelsång!

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 juni 2017 16:00
  paloma

  Jag önskar dig också en glad midsommarsmiley

 • 22 juni 2017 21:03
  gasten

  Låter härligt! 

  Ha du också en riktigt trevlig midsommar! 😜 

 • 22 juni 2017 21:17

  Tack paloma och gasten! Hoppas ni har det gott där ni är laugh

 • 22 juni 2017 21:43
  Bella50

  En härlig helg önskar jag dig 🌺👍

 • 23 juni 2017 10:02

  Tack Bella50 och LissaLo, må gott!

 • 24 juni 2017 11:09
  Tita

  Hoppas att din midsommarafton blev fin och må så gott resten av helgen också!!

Logga in för att skriva en kommentar.