icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917308
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 oktober 2010 22:03
1

Glad - matglad

Jag älskar att hitta nya recept och nya sätt att hantera matvaror på. Det senaste experimentet bestod i att skära kycklingbröst på längs, men inte helt igenom. Då får man något som ser ut som en lite blek och tjock lövbiff. Sen rev jag 30g parmesan och blandade ner i två väldigt små ägg (annars hade det räckt med ett vanligt). Lite salt och peppar i äggröran och sen vände jag kycklingbrösten i mjöl.

Precis före stekningen vände jag kycklingen i äggsmeten och sen stekte jag kycklingbrösten på medeltemperatur (8 av 12 på min spis, men det säger nog inte så mycket är jag rädd) i ungefär 5 minuter per sida och serverade till en tomatsås och ris.

Tomatsåsen är enklast tänkbara: en burk krossade tomater, 1 lök, en klyfta vitlök, lite kryddor man tycker om, en skvätt vatten och lite vinäger för syran, och så låter man det hela småputtra på spisen så länge som möjligt. Gärna tills det blivit tjockt och tomatkrosset mjukt.

En riktigt härlig, lite lyxig middag, Piccata Milanese fast på kyckling istället för kalvinnanlår!

Kommentarer

  • 19 okt 2010 23:20
    Det där såg galet gott ut. Ska nog prova det själv någongång :).

Logga in för att skriva en kommentar.