icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3133696
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 februari 2021 14:40
2

Glad alla hjärtans!

Det är rysligt kallt, det går åt mer ved än jag tycker är vettigt. Dessutom är jag sugen på att få börja odla, men det går ju inte så länge det är vinter. Chiliplantorna är omskolade nu i alla fall, 22 plantor tar upp hela inomhusplatsen jag avstatt för odling så allt annat får vackert vänta. Men ja ja, jag vet. Jag bor i zon 4, zon 5 (beroende på vem man frågar) så det är för tidigt än.

59b3d696-a5e8-4e26-b447-e8c92c82f132.jpg

Bland det roligaste Paula vet är att få hjälpa till i köket. Hörde en kock som sa "Vad ska man med modellera till när det finns köttfärs?" i ett program, apropå kök och matlagning. Hans erfarenheter började redan som liten, hos farmor eller mormor, rulla köttbullar och pyssla. Paula är lite för kort, men det finns stolar. Ja, det blir lite kladdigt men hon har så roligt! Baka kakor, laga mat och pyssla ihop är också viktigt. Jag måste inte äta kakorna bara för att vi bakar dem.

Lasagne är en bra rätt att förbereda för övrigt, man kan pressa den och använder man mjuka plattor (eller zucchini) är det i stort sett bara osten som ska få färg, sen kan man äta. Sån mat tycker jag om. Sånt man kan förbereda i förväg.

5f22fc32-9e61-4341-a2af-f09858e48908.jpg

Fick finbesök av lilleman också, det är alltid uppskattat. Han är en glad liten kille, men ganska osäker jämfört med Paula. Jag kan inte hissa honom på samma sätt som jag kunde Paula i den åldern för då blir han rädd och ledsen. Tänk så olika det kan vara ändå! Fast aptiten är det inget fel på, han äter mycket och gärna av det mesta laugh

Det ska bli kul att släpa ut honom i köket om ett par tre år och se vad vi kan hitta på ihop. Han och Paula borde kunna hålla ett helt kök sysselsatt laugh

Jag avstår helst från vågen den här veckan, jag vet vad mensen gör med vikten. Jag vet också hur jag reagerar på siffrorna, trots att jag vet vad de beror på. Knäppt det där, att jag fortfarande reagerar på sådant som jag vet vad det beror på.

Jag hoppas ni får en fin helg och en mysig alla hjärtans. heart

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 feb 2021 17:33
  Bella50

  Men så roligt med lilleman...och din nya kökshjälpreda....även om det blir kladdigt.

  Idag har jag sått lite...tagit in min ”ställning ” i badrummet plus ett extra element. 

   Hoppas det funkar nu bara.

  c269c54b-9531-43b3-b828-bff362efdc13.jpeg

  Senast uppdaterad 14 feb 2021 17:37

 • 15 feb 2021 09:13

  Håller tummarna Bella50, har du extra belysning också i ställningen? Ser ut som att du ordnat automatisk bevattning?

Logga in för att skriva en kommentar.