icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234121
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 augusti 2013 13:12
6

Glad!!!

Imorgon är augusti slut, och fästmannen funderade lite över vad vi skulle handla. Det märktes på honom att han var bekymrad, och det visade sig att han känner sig osäker på om vi har tillräckligt med mat hemma. Förr kunde han kika i boxen och räkna köttpaket och kycklingpåsar, det är inte lika lätt nu. Jag kunde lugna honom lite genom att göra en genomgång lite snabbt av vad vi hade och inte, och det var då han glatt konstaterade att "jag fortsätter gärna september också!" :-) Det blev jag glad av att höra. Det kom spontant och innan jag hunnit säga något om att jag skulle vilja fortsätta, vilket gjorde mig ännu gladare. Experimentet fortsätter alltså, fast vi var överens om att fisk nog fick vara kvar på menyn. Lika så ägg och mejeriprodukter, annars skulle jag bli tossig! Vi satsar alltså på ytterligare en månad med så gott som vegetariskt käk, fisk är ju inte vegetariskt direkt så riktigt renläriga blir vi ju inte. Stapelvaror hemma har blivit alla sorters färska och frysa grönsaker, linser, baljväxter, bönor, korngryn, matkorn, mathavre, rött ris, rapsolja, ägg och frukt. Till detta kommer då fet fisk som lax och makrill samt magra vita fiskar. Det blir finemang det här. Träningen flyter på, jag är väldigt lycklig över att jag klarade 100km-tävlingen men nu börjar det kännas som att det är dags att börja gasa lite igen och köra på. Jag har fått till två styrkepass och två löppass denna vecka, det känns bättre med dem i bagaget även om jag fortfarande har träningsvärk lite varstans. Ovana bara, två veckors vila (bara något enstaka pass här och där) gör sådant med kroppen. Man tappar eggen, tappar skärpan. Men det ska jag åtgärda nu genom att återuppta träningen och börja jobba på att bygga grund för nästa års tävlingar. Grundträningen börjar nu!!!

Kommentarer

 • 30 augusti 2013 15:43
  Rogann
  Önskar att jag hade samma energi som dig Vad skulle du rekomendera för att dels skinnet på mageno gäddhänget på armarna skulle kunna försvinna med hjälp av mig
 • 30 augusti 2013 15:50
  Tålamod för det första, även om du gått ner till din målvikt så är huden långsammare och behöver mer tid att dra ihop sig. Min löshud håller fortfarande på att dra ihop sig, magpåsen är mindre nu än den var för ett år sen men det går väldigt sakta! Det andra jag kan komma på är styrka, för att stärka de muskler som ska hålla kroppen i rätt position. T ex: står man som en hösäck får man putmage, men rätar man på sig och står snyggt försvinner 5 kilo ser det ut som. Tränar man dessutom upp mage och rygg blir musklerna fastare och ger ett fastare utseende. Armarna är svårare, där fuskar jag faktiskt och använder tröjor med kort ärm eller blusar som kan dölja överarmarna lite eftersom jag fortfarande har det mesta av löshuden kvar där.
 • 30 augusti 2013 16:47
  Rogann
  Det där att man står som en hösäck det gjorde jag förut, men nu försöker jag vara så rak i ryggen jag förmår, rädd nästan att folk tror jag gör mig till Armarna gör jag som dig försöker dölja med en liten ärm Har börjat när jag sitter tex. ser på TV Fyllt två plastflaskor med vatten 1 kilo i varje och tränar lite med dom upp o ner , åt sidorna ,även handleden tränar jag då (Bröt handleden i våras)
 • 30 augusti 2013 19:46
  Tack vare din vegetariska månad så har även jag försökt föra in mer vegetariskt i födan. Så som egna sojabiffar på bönor jag kokt själv, linsbiffar, olika röror och soppor. Tack för all inspiration =)
 • 31 augusti 2013 12:26
  [FET]Rogann[/FET], det låter ju jättebra! I längden tror jag det kommer att ge resultat, även om det alltid känns som att det går för sakta. [FET]BlondyTr,[/FET] vad kul att kunna inspirera! Hittar du bra recept får du gärna dela dem i veggotråden, [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=forum&visa=trad&TradID=9532&Sida=4[/LANK] för jag misstänker att vi är fler noviser än kunniga där än så länge :-)
 • 31 augusti 2013 14:14
  Ja jag har en god soppa att dela med mig iaf =)

Logga in för att skriva en kommentar.