icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970159
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 april 2011 09:50
27

Glad!

Jag är glad, inte bara för att jag ska få testa de nya skorna idag utan för att en lång kamp verkar gå vårt håll äntligen: [LANK]http://kymlinge.blogspot.com/2011/02/nya-agardirektiv-till-norrenergi.html[/LANK] Att Sundbybergs Stad ville exploatera och bygga i Kymlinge, förstöra en av de få gröna och lite vildvuxna områdena som finns kvar, har retat mig och fått mig att både skriva och maila argt både till höger och vänster. Kanske är det jag och alla andra arga invånare som påverkat politikernas beslut, lite i alla fall? Det är inte definitivt, men det verkat som att vi får ha kvar Kymlinge precis så rufsigt och vilt som ett naturreservat ska vara.

Kommentarer

 • 27 apr 2011 09:54
  Men så bra att det kanske går vägen,, allt behöver ju inte vara asfalt o grus o byggen,, skönt med reservat som är just reservat,, Vi har nog av asfalt tycker jag da,, Bor ju på landet så ska väl inte klaga ,, men där nere så kan det få va,, Bra jobbat
 • 27 apr 2011 09:59
  Ja, det är ett populärt område, inte bara för folk. Det finns en hel del djur där, och fåglar! Att bygga där skulle förmodligen skrämma vettet ur dem och jaga ut dem i stan istället. Ush, nej. Allt behöver inte bebyggas.
 • 27 apr 2011 10:03
  Nix klaga vidare o spring på,, skönt me djur o visst blir dom borta om det byggs samtidigt skönt att ha ett sånt rekreationställe, Bara hojjta du så ska jag sammla trupperna o komma o hjälpa dig)))
 • 27 apr 2011 10:24
  Tack jaropi, du är en klippa :-) Ibland önskar jag faktiskt att jag kunde bo på landet, verkligen. Men det har sina egna bekymmer antar jag.
 • 27 apr 2011 10:58
  Bummlan
  Jag är med och slåss för djurens rätt att leva i ruffset! Jag slåss med näbbar och klor. Var ut för en stund sen och fyllde på solrosfrö på fågelbordet och kollade min magnolia. Så tänkte jag - om det stod mellan djuren och trädgårn då? DJUREN, så klart. Dumt tänkt, kanske men djuren och närheten till naturen ger så mycket. Och det vore SKIT om folk som inte har möjlighet att bo som jag (och Jaropi) gör inte skulle få se hur naturen ter sig. Bra jobbat, LadyG. Jag tror absolut att du (och ev andra protesterare) påverkat politiken. De är känsliga för vad potentiella väljare tycker. Det kommer ju snart ett val till! Bara hojta så kommer jag och kedjar fast mig.
 • 27 apr 2011 11:05
  De borde vara väl medvetna o att väljarkåren inte vill ha ett värmeverk i spenaten, det ska vara rådjur och fasaner där :-) Det finns stadsungar som har noll koll på djur och natur och vart maten kommer ifrån, det är rätt skrämmande. Vi behöver inte mer asfalt och betong, tvärt om! Men nu är Kymlinge tryggt, åtminstone till nästa val :-) Behövs det drar jag ut med pukor och trumpeter då också och det vet de säkert i kommunhuset vid det här laget :-)
 • 27 apr 2011 11:09
  Bummlan
  Du har så rätt i allt du säger! Hade en kompis som är hemkunskapslärare och hon berättade att ungarna trodde inte man kunde göra blåbärskräm själv, utan var tvungen att köpa det på tetra. Mer natur åt ungarna!
 • 27 apr 2011 11:17
  Men jösses..? Man tror ju att det är skämt, men det är det ju faktiskt inte. Deprimerande egentligen.
 • 27 apr 2011 11:23
  Ja viist är det illa att ungar i större städer inte vet hur naturen funkar eller hur djuren beter sig,, o just det att kunna ta sig en promenad ut o baar njuta är inte alla förunnat i städer,,
 • 27 apr 2011 11:26
  Kunna plocka bär i skogen och äta direkt från naturen eller få med sig svamp hem från rundan är härligt :-) Åh vad jag saknar att bo på landet!
 • 27 apr 2011 11:28
  Men svamp kan både jag o Bummlan ordna åt dig,, Ops nu prata jag för henne me men jag tror det om henne så det ordnar sig
 • 27 apr 2011 11:31
  Bummlan
  Jag kan skicka lite torkade trattkantareller till dig LadyG :) Jag hinner aldrig göra av med dem tills det är dags för en ny säsong. Och frysen fyll med blåbär och lingon har vi. Men det står maken för. Jag har inte tålamod med bärplock. Ja fint har vi. Men det är långt mellan krog-, bio, museum- och teaterbesöken :) Det är tur att det är ett och annat Ljuslopp så man får komma ut bland folk :)
 • 27 apr 2011 11:33
  O bärplock blir som en mani för mig,, har plockat för flera tusen jag da,, plockar o säljer,, mannen hotade me skillsmässa han ett år,, Inte bio eller pub här heller,, för krångligt att ta sig mellan
 • 27 apr 2011 11:34
  *fnissar* Med tanke på hur ofta jag är på krogen/bio borde jag bo i en stubbe i skogen och bara titta fram på våren och sommaren :-)
 • 27 apr 2011 11:35
  Bummlan
  XD Hotade han med skilsmässa????? Då skickar vi ut dig och min make i skogen här så kan jag och din sitta och ta en pilsner i godan ro på altanen :) Jag har lite hallon nere i tomthörn som jag gärna skulle vilja ta rätt på, för jag älskar hallon (favoritbäret) men har inte tålamod. Man plockar och plockar och plockar, så har det inte ens blivit bottenskyla...

Logga in för att skriva en kommentar.