icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2610811
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 maj 2012 10:36
4

Ge inte upp!

I natt, precis innan jag somnade, tänkte jag på alla som kämpar och försöker. Som inte hittat rätt än, men som vill och hoppas att det ska fungera för dem. Diet-provarna, eller vad man nu ska kalla dem. Vi har ju flera gäng som redan hittat sin grej, GI eller LCHQ, LCHF osv. De som vet hur deras kropp ska ha det för att det ska flyta smidigt. Er tänkte jag inte på, utan på dem ni var innan ni hittade rätt och dem som är i den situationen just nu. Hur enormt frustrerande måste det inte vara ibland att läsa om hur än den ena och än den andra hittat rätt, lyckats gå ner i vikt och kommit nära sitt mål. En del blir peppade av det. Men somliga är nog frestade att ge upp - [FET]gör inte det![/FET] Det finns en modell för alla, en diet (ett sätt att äta) som fungerar för dig med. Men kroppen är långsam ibland och tillvänjning kan ta tid. Det är som att vända en oljetanker på oceanen. Man rycker och drar i rodret i ena änden men det kan ta en vecka innan man ser några resultat i den andra. [FET]Ge inte upp![/FET] Har du redan plöjt igenom alla dieter, eller det kanske bara känns så? Det finns inget för mig, tänker du och vill ge upp. [KURSIV]Det tycker jag inte du ska göra.[/KURSIV] Du kanske behöver bolla dina tankar emot ett proffs, en dietist? Någon som kan ge dig svaren, som har praktisk erfarenhet av människor i dn sits? Du kanske inte kan få alla svar, men de som betyder något. De viktiga svaren. Det viktigaste, kärnan i det jag ville skriva i natt är ändå: [KURSIV][FET]GE INTE UPP![/FET][/KURSIV] Det kanske är så att du behöver hitta ny motivation, kanske genom ett nytt plagg eller en ny utmaning? Det kanske inte alls är vikten du ska fokusera på ett tag utan en motionsform som i sin tur kräver att du tankar och vilar på rätt sätt? Kanske satsa på ett skidlopp nästa år? Springa en halvmara, eller om du redan är i gång och löptränar: en mara! Det kanske är bättre för dig att flytta fokus från kosten en stund. Eller så är du en av dem som behöver fokusera till hundra på kosten. Jag vet inte. Jag vet inte vem du är, jag vet bara att jag håller tummarna för dig i din kamp att hitta rätt i dietjungeln. Och nästa gång du känner dig dyster, så tänk dig att vi Matdagbokare står bakom dig och håller tummarna för dig och önskar dig allt gott. Vi kan inte göra jobbet åt dig, men vi kan hurra på dg och försöka peppa dig! [FET]Ge inte upp![/FET]

Kommentarer

 • 24 maj 2012 10:53
  Tabirimiri
  håller med dig bra skrivet
 • 24 maj 2012 11:55
  aregnisw
  Tycker det var kanonbra skrivet även jag. Peppkram till dig:)
 • 24 maj 2012 15:49
  gittan52
  Bra skrivet :)
 • 24 maj 2012 15:57
  Precis vad jag behövde läsa, klockrent skrivet. Tack! :)

Logga in för att skriva en kommentar.