icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2802765
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 februari 2021 17:22
3

Går sakta

Det går trögt med det mesta nu, det är den där jobbiga tiden på året då det fortfarande är mycket vinter och mörker kvar innan ljuset kommer på allvar. Det blir bättre, så småningom.

217e92a1-2ab7-46cb-9e7c-b96d95a83b0c.jpg

Bild: Lilleman är en ljuspunkt förstås, han är en tyst och snäll liten kille.

Jag börjar kunna spela lite småsaker nu, kortare melodier och enkla trudelutter på pianot. Det är riktigt roligt, jag vet inte om jag har nytta av att jag kunde spela gitarr tidigare men det kan inte ha gjort det svårare i alla fall. Däremot går det superlångsamt att lära sig läsa noter. Deprimerande, men jag trälar på. Jag har lärt mig att växlna någorluinda smidigt mellan några grundackord, jag hittar C, G, Em, Am och F när jag vill, E och D kräver lite mer. Resten har jag inte ens börjat grubbla på än.

Jag växlar mellan att traggla skalor och spela lite roligare saker, så att det inte ska bli tråkigt. Så nu kan jag spela "Blinka lilla stjärna" och "Nu grönsaker det", inte för att jag kan noter utan för att jag memorerat hur jag ska göra smiley

Det lustiga är att allt övande på piano har gjort mig bättre på att jonglera. surprise

Det är rena rama meditationen att sitta och spela piano, man kan inte hålla på och tänka och oroa sig om man ska spela för då blir det bara pannkaka av alltihop. Och just nu är det lugna stunder utan oro jag saknar mest. 

Sköt om er, och ha en trevlig vecka!

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 23 feb 2021 08:38
  Bella50

  Detsamma till dig.

  vilken glad liten kille 👏👏

 • 23 feb 2021 10:40
  pralin

  visst är de trevligt hitta nåt som stillar tankar o funderingarheart

 • 24 feb 2021 16:05

  Tack Bella50, ja han är verkligen en liten muntergök. Allt är värdigt ett stort brett leende. Han är i bästa kramisåldern heart

  pralin, ja det är nog samma sak som för de som handarbetar eller går något annat man måste räkna och koncentrera sig på. heart

Logga in för att skriva en kommentar.