icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2650840
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 november 2019 11:43
9

Full fräs

Idag sitter jag helst still om jag får. Benen är inte ett skvatt glada på mig! Fast jag är rätt nöjd med det, det betyder att jag gjort något och faktiskt har förtjänat rätten att ta det lugnt!

Jag drog igång ett schema i klockan igår, Garminklockan har såna funktioner, och tränare Greg tyckte att jag skulle göra ett slags test. De behövde lite värden antar jag, så jag snörade på mig utrustningen och gjorde som jag blev ombedd (nåja, jag körde egen uppvärmning eftersom jag vet att 2 minuter inte räcker för mig).

Det hade hunnit bli sent, det regnade och blåste. Dessutom kände jag mig seg och gisten sedan det snabba passet kvällen innan. Men försöka skulle jag i alla fall. Efter min egen uppvärmning på 20 minuter drog jag igång själva passet och joggade 2 minuter i låg fart, sen bar det av! 5 minuter så fort jag bara kunde.

5 minuter är väldigt länge.

Jag lyckades faktiskt pressa upp pulsen i 97,7% av max, det är skyhögt för att vara jag. Jag tyckte 96% av max som jag nådde kvällen innan detta passet var högt. För det mesta kommer jag inte över 80% av max, inte några längre stunder.

Jag vet att det betyder en sak. Jag är inte övertränad iaf, om jag får svårt att pressa upp pulsen när jag ökar farten är kroppen inte med. Då är den inte utvilad nog. Men den har svarat riktigt bra på de här båda passen, så vilan kanske gjorde gott?

bcb6e0e6-ec10-41fa-9c79-f79b312ee5e1.jpg

Bild: Det är inte mycket folk ute när jag springer. Inte ens hundägarna är ute en kväll som denna.

Nåja, på de där fem minutrarna kom jag knappt 800m vilket ger en fart om 6:27/km men det vete sjutton om jag hade fixat 200m till i den farten... kanske. Jag är långt ifrån säker.

Så, jag hoppas Greg fått alla data han behövde för framtiden för det där vill jag inte göra om snart laugh

Det kommer inte att gå fort att fixa adventsbaket eller pynta, men det ska göras och det blir nog jag som får göra det. Resten av familjen låter rätt... sjuka. Det hostas, snoras och nyses hela laget runt, utom jag i vanlig ordning.

Hoppas Paula klarar sig från utbrottet, hosta gör inget och näsan rinner väl på alla barn när det blir kallt, men måtte det inte bli mer än så. Det finns inget ledsammare än en sjuk liten heart

Jag har kommit efter med tvätten igen, men vi har för ovanlighetens skull fullt hus. Älsta dottern bor hos oss medan hon väntar på sin lägenhet så det är lite rörigt. Men det är underbart att ha alla under samma tak, även om det bara är tillfälligt. Mellantjejen jobbar nätter ett tag nu, det är tufft med tanke på att hon fortfarande pluggar om dagarna. Som tur är sover hon djupt och tungt och är svårväckt. 

e4ca8a4d-32e3-4976-b344-b5a6fe290557.JPG

Bild: Paula är väldigt hjälpsam, och snabb. Jag tror hon inspirerats av hur jag kör hennes joggvagn.

Vi har utökat förskoletiden för Paula, hon behöver det och vi behöver arbetsro. Det kommer att bli nödvändigt att gå upp i full tid vad det lider, men vi stretar emot allt vi kan och försöker låta henne vara hemma med oss så mycket vi kan, och låta all utökad omsorg ske på hennes villkor och utifrån hennes behov så mycket som möjligt.

Häromdagen lekte hon med sina bokstäver och siffror som hon fick i födelsedagspresent och tittade allvarsamt på en siffra, en blå åtta. "Åtta" sa hon tydligt och satte upp den på magnettavlan. surprise

Hon känner igen flera bokstäver och siffror vid det här laget, jag undrar om inte det har med Fem Myror är Fler än Fyra Elefanter att göra? Hon har deras avsnitt på USB-sticka i sin lilla TV som hon får titta på ibland, på det viset vet vi att inget olämpligt dyker upp eftersom allt på USB-stickan är sådant vi har lagt dit. Det är i alla fall inte vår förtjänst för när vi läser bopk med henne har hon alldeles för bråttom för att vilja titta särskilt länge på bilderna. 

281f0a71-445c-470b-9db1-76aa66c4807d.JPG

Bild: Lokala pizzerian har inte så stor uppfattning om vad en barnportion är, tror jag. Eller hur mycket en tvåårig tjej äter.

Hon är ett rastlöst kvicksilver. Snabb, snabbtänkt, busig och väldigt aktiv. Hon går sällan, hon springer dit hon ska. Jag måste träna på om jag ska orka hinna med henne när hennes ben blir lite längre! Häromdagen när jag hämtade henne slank hon mellan händerna på mig och rusade i full fart in på nästa avdelning, hon är så snabb att hon nästan hann hela vägen in på det andra lekrummet innan jag hann upp henne!

Jag tror hon är en levande slagruta dessutom, för finns det en vattenpöl att sätta sig i hittar hon den ofelbart. Det spelar ingen roll hur länge sedan det var det regnade, finns det en pöl sitter Paula i den.

Hoppas hon tycker snö är lika roligt, för det har kommit en del av den varan i natt...

00eea578-38e5-4a12-abc2-1b0b5649b254.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 29 nov 2019 15:30

  406317a1-ad1e-46fc-8e43-6eb7aa4b8c85.jpg

  2017-11-11 Paula laugh

  ec379a50-a54b-45ad-be11-deeb6dcdba64.jpg

  2018-12-22 Min farmor, maken och Paula.

  Det har hänt lite på 2 år laugh

 • 29 nov 2019 19:15
  paloma

  Så fort dom växer, vårt barnbarn fyller 2 år den 12 december och man hinner knappt med i hans utveckling. Men roligt är det att få följa🙂

 • 29 nov 2019 19:17

  Håller med! Det går så fruktansvärt fort, hon var ju nyfödd nyss...! 

   

 • 29 nov 2019 19:24
  paloma

  Säger detsamma, nu kan han säga till sina föräldrar att han vill att vi ska komma. Dom ringer upp så säger han famo, faffa komma hit...det är svårt att säga nej då🙂

 • 29 nov 2019 19:25

  Så otroligt charmigt laugh

  Visst är det lättare när barnen faktiskt kan berätta vad de vill, jämfört med när de bara vrålar? laugh

 • 29 nov 2019 19:45
  paloma

  Ja, han har inte varit så tidig med talet men nu kommer allt på samma gång🙂

 • 29 nov 2019 19:50

  Det brukar vara så, först säger de ingenting och sedan kommer det hela flöden på en gång laugh
  Paula pratar en del med oss men så fort det är folk i närheten hon inte känner väl blir hon som en mussla. 

 • 29 nov 2019 20:33
  gasten

  Så stor hon har blivit!

  De är väldigt aktiva i den åldern, det gäller att hänga med i svängarna!

 • 29 nov 2019 22:22

  gasten, ja verkligen! Det är full rulle och fullt prat hela tiden laugh
  Det är inte alltid man hänger med i svängarna eller förstår vad hon säger, men för det mesta går det bra ändå. Hon är tolerant på det sättet. 

Logga in för att skriva en kommentar.