icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234031
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 mars 2022 09:37
1

Frukost

Den enda frukost jag klarar av utan att bli sjukt illamående är, håll i er nu, äggfrukost. 

629759d0-f29e-47a3-9c0f-4765f0cf6b76.jpg

Bild: Äggfrukost på Scandic Klarälven.

Ni som följt mig länge vet vad jag tycker om frukost. Ni vet också hur bra min mage tolererar fett.

Men jag kan inte gärna tävla på fastande mage. Träna är en sak, men tävla en annan. På träning gör det inget om jag måste stanna, gå eller byta runda för att det blir för jobbigt. Men på tävling vill man vara sitt bästa jag.

Genom att testa mig fram genom åren har jag kommit fram till att ett par matskedar äggröra och två löskokta ägg är maximalt vad jag klarar av att äta tidigt på dagen. Det går väldigt bra att träna med ägg i magen, det är bra bränsle. Inte högoktanigt, eftersom det inte är några kolhydrater i ägg, men mycket. Fett är den energitätaste makronutrienten med 9,1kcal/1g. 

Jag har undrat lite över det där ibland. Det är nästan som att kroppen inte kan hantera kolhydrater på morgonen, för det är när jag lägger till främst sötade mejeriprodukter, flingor, bröd eller liknande, som problemen börjar. Illamåendet. Klumpen i magen som bara växer och växer. Obehaget.

För mycket fett i maten ger mig helt andra problem, betydligt mer dramatiska effekter som jag inte tänker beskriva mer grafiskt än så.

Det lutar åt att det kan bli vår i år också. Sköt om er.

b68f9bb4-380a-4f8a-a19e-47d99178c1f5.jpg
 

Gillar

Kommentarer

  • 9 mars 2022 17:49
    MAS63

    Ägg är superfood och så länge man klara av dem skall man nyttja denna källa till hälsa. Det bästa är då man kommit till klarhet i vad man tål, klarar av och är nöjd med. Tyvärr har jag ibland bara sådana gravings efter sådant som jag vet att ger mig magsmärtor och ibland utmanar jag ödet. Inte alltid med en så bra utgång, tyvärr. Men man lär sig!

Logga in för att skriva en kommentar.