icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917458
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 augusti 2015 12:18
2

Fortsätter åt rätt håll

Jag följer ingen särskild diet, utom möjligen då att jag helst undviker snabba kolhydrater i vardagen. Läsk, godis och annan skitmat får inte något väldigt stort utrymme, och om jag ska belöna mig med något blir det hur som helst inte med mat. Kroppen följer sin egen rytm och den rytmen är långsamt nedåt i vikt fortfarande, även om laddning inför tävling och brutal träningsvärk ger den nedåtgående trenden små alptoppar i fel riktning.

Fast nu när jag i stort sett är i mål, eller jo jag är i mål, så går det fruktansvärt långsamt. De enda gångerna jag tappar många hekto på en och samma gång är när jag gått upp först, som t ex efter styrketräningen (då jag binder vansinniga mängder vätska) eller efter mens (samma sak där, först binder kroppen vatten och sen syndafloden...) vilket gör att jag rör mig upp och ner med åtminstone 2kg utan att det känns onormalt eller påverkar byxlinningen.

Benen däremot, de kan svullna. Oj oj oj, och fotlederna. När jag binder mycket vatten blir det i de nedre extremiteterna, jag har aldrig riktigt greppat varför. Fingrarna svullnar nästan inte alls däremot. Först var jag orolig för att det skulle vara något allvarligt, typ venös insufficiens eller något i den stilen men efter att ha gjort lite sökningar på nätet kom jag fram till att det är inte det jag lider av.

Ja, jag kan vara lite hypokondrisk av mig. Särskilt ett par veckor före en viktig tävling, eller om jag läst för mycket i någon läkarbok eller på någon hemsida typ Internetmedicin, 1177 eller Netdoktor.

Så därför är jag väldigt tacksam för att jag egentligen inte lider av något av allt det där läskiga jag läst om, jag är faktiskt helt frisk. Det i sig är en gåva, och inget att ta för givet. Så nu ska jag ta och pallra mig ut i solen ett tag, kanske blir det en jogg senare. Förhoppningsvis lyckas vi plundra en buske eller två på vinbär också, och lite rabarber vill jag absolut bevara till vintern. Men det får inte bli mycket för frysen är ganska full nu.

Sköt om er och ha en trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

  • 16 aug 2015 10:26

    Jag tror det är gravitationen. :)

  • 16 aug 2015 10:46

    hahaha ja de enklaste förklaringarna kanske är de bsta ibland :D

Logga in för att skriva en kommentar.