icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272455
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 april 2020 14:59
9

Fortsätter

Det börjar kännas stabilt, ett hekto om dagen i stort sett är väl inte så illa? 79,5kg nu, och det knaprar sig nedåt sakta men säkert. -4,1kg på 2 veckor och då har det initiala vätskeraset redan varit och passerat. Så det är nu det gäller att hålla i och inte börja bli lat, inte gena.

d744483f-ed1c-449e-9d88-fc87f108f0b2.JPG

Odlingarna växer så det dånar, så i början av nästa vecka åker tomater och lite annat ut i växthuset. Håller på att härdar plantorna, bär in och ut dem varje morgon, kollar så de har vatten och mår bra. Tittar till växthuset, går en sväng och påtar i en rabatt. Det är en skön morgonrutin att göra efter frukostkaffet.

3bb7fa19-83d1-4f0a-b0c4-34ee44cdca03.jpg

Fast jag har ingen aning om hur man vet när sticklingarna tagit sig t ex, lavendelpinnarna jag körde ner i den fuktiga jorden verkar nog så¨glada, de är mjuka och levande fortfarande. De åker in och ut de också, fastän de rimligen borde vara tuffare än allt annat på den där bänken eftersom plantan de bodde på överlevde vintern i rabatten smiley

Jag tror jag kommer att få platsbrist i år igen, med tanke på hur mycket som tog sig. Men jag har hellre det problemet än tvärt om. Om jag odlar på höjden blir deet bra, jag får väl binda upp gurkplantorna bättre i år så det inte lägger sig över precis allt! Läste nånstans att de gillar att klättra ändå, så varför inte liksom laugh

ff0e4669-f588-4e29-8d91-89ca5dbb134b.jpg

När vi städade förrådet hittade vi den här skatten. Vi saknar några Gits-samlingar men förr eller senare dyker de väl upp på en loppis eller något, jag jagar volym 3 fortfarande!

Han var en väldigt skicklig kåsör som skrev på ett sätt som jag tycker om, underfundigt och med stor värme. Jag hade velat ha honom som granne tror jag, så jag hade kunnat bjuda över honom på grillning eller något bara för att få sitta och ljuga ihop en stund. 

Ha det gott allesammans och var rädda om er!

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2020 16:42
  Jessand

  Härligt låter som även du har flyt på viktminskningensmiley

 • 24 apr 2020 17:44
  Lovis

  Jag är också ett stort fan av Gits Olsson, men har inte så många av hans böcker som du. 

   

 • 24 apr 2020 17:49

  Tack Jessand, ja det känns stabilt. Tokrasade första veckan men nu tuggar det på stadigt. Lite varje dag. Det ska gå bra det här. smiley

  Lovis, visst är han finurlig? Hans böcker dyker upp ibland på loppisar eller secondhandbutiker så jag brukar passa på då. Några dubletter blir det ibland men pappa gillar också Gits så det saknas inte läsare smiley

 • 24 apr 2020 18:23
  paloma

  Det var en rejäl viktminsknig på så kort tid, det ska du vara nöjd med👍

  Det verkar växa så det knakar överallt...även i dina odlingar ser det ut som🙂

 • 24 apr 2020 18:26

  Tack paloma, mycket var vätska första veckan men nu har det stabiliserat sig, lite men regelbundet. Då gör jag ju något rätt. 

  Ja, det var mycket högre grobarhet på fröna än jag trodde det skulle vara för allt verkar överleva laugh

 • 24 apr 2020 18:38
  paloma

  Det blir väl ett superår för växterna i alla fall, nu när man inte kan göra så mycket annat😉

 • 24 apr 2020 18:47

  hahahaha ja det kan ju vara så också, jag pysslar med dem och grejar som aldrig förr laugh

   

 • 25 apr 2020 08:10
  Bella50

  Oj, vad stora dina plantor redan är...mina är pyttesmå än.

  Grattis till vikten...känns alltid gött.

  Nu verkar mitt op- påslag börja ge med sig efter att jag slutat med allt " rävgift" i medicinform.

  Njuter trots min svullna fot.😍👍

 • 25 apr 2020 08:38

  Tack, jag det känns bra att det rör sig sakta men säkert. 

  Vad härligt, skönt att slippa medicinerna, de ger väl biverkningar som inte är så kul en del av dem (åtminstonme de som är starka) så jag förstår om det känns bättre när du slutat med dem!

  Vi har haft dem inomhus under växtlampa, och börjat bära in och ut dem nu bara det sista. De har haft det så varm och gott så, garaget håller 14-18 grader, mer om solen ligger på. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.