icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2271973
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 december 2017 12:41
3

Förväntan

Igår åkte vi till Norrköping och hjälpte äldsta dottern med en bökig loftsäng som behövde bäras ner, och möblerade om så att hon kan använda lägenheten lite effektivare. Om jag får säga det själv så är jag faktiskt rätt bra på det där med compact living, jag hade bara önskat att vi hade kunnat stanna och göra klart. Allt kom på plats, men själva städet och fixet kunde jag inte vara med på eftersom vi måste hem med bebisen i någorlunda vettig tid. Sista halvtimman i bilen gick Babblarna på repeat på telefonen för att hon skulle vara nöjd, 2,5-3 timmar i en bil kan göra vem som helst uttråkad mellan tupplurarna. 

Mellanstora tjejen flyttar hem temporärt, tills hon skaffat egen lya, för att studera. Äldsta dottern blir själv igen i sin etta, det måste vara skönt på sätt och vis eftersom det inte är en väldigt stor lägenhet. Säkert ovant också, men hon har fortfarande sällskap av gammelkatten Mimmi som ställer sina krav på gos, kärlek och omsorg. Fast en huskatt tar ju inte så stor plats, även om hon är mer hus är katt. 

Tiden rusar förbi. Grynet är redan 15 veckor (hon föddes lördagen v 34 och det är v 49 nu, 49-34=15), alltså snart 4 månader och hon känns inte nyfödd längre, utan mer som ett litet barn. Hon är vaken längre, med mer, skrattar mer och pratar mer. Hon är nyfiken, intresserad och superaktiv. Hon är supernyfiken på vad vi äter (lite för liten för att få smaka säger BVC) och älskar att få avsluta dagen med en flaska varm ersättning. Inte kroppsvarm utan snäppet varmare. Jag förstår henne, det finns inget mysigare än att vara lite trött och få magen full av varm mat. Då blir man mätt, dåsig och somnar lätt. Hon sover längre och längre på nätterna också, så nattamningen uteblir snart. Det har redan hänt ett par nätter att hon bara sovit över nattmaten och krävt en stadig frukost istället. 

Hon behöver en rejäl tupplur mitt på dagen och en kortare på eftermiddagen för att orka somna på kvällen, men då ska man komma ihåg att hon tar sovmorgon till 7-8 och vägrar somna före 23. Hon har min dygnsrytm, nästan exakt stackaren. 

Nåja, det behöver jag ju inte börja ta strid om nu. Kanske om 5-6 år, när hon ska börja förskolan. Men tills dess räcker det att hon sover när det är mörkt och vaken när det är ljust, och inte vänder dygnet allt för mycket. Det är väl så mycket styrning som behövs och känns vettigt. Det viktigaste är att hon får den sömn hon behöver, det kan vara knivigt nog med den enorma nyfikenheten hon besitter. Hon vill verkligen inte missa något spännande, lilla Grynet. Det märker man både när hon äter och ska sova. 

Det vore rätt smutt om jag kunde komma igång med vikten lagom till årsskiftet om tre veckor. Träningen är jag igång med lite smått, jag följer en adventskalender bland annat, som siktar in sig på stark mittkropp. Allt eftersom jag får mer tid ska jag ta upp träningen lite mer seriöst och sen ska kilona bort. Jag har en plan, i stort sett.

Det enda jag väntar på är att kunna kicka igång.

Gillar

Kommentarer

 • 10 dec 2017 06:22

  Låtet som du har koll på allt, börjar bli lugnt med allt.- Han trevlig advent.

 • 10 dec 2017 07:55
  Bella50

  Vilken härlig läsning om livet i stort och med smått i huset. ✌️❤️

 • 10 dec 2017 09:16
  aregnisw

  Ni har fullt upp hör jag men så blir det med livet ibland du ha det gott heart

Logga in för att skriva en kommentar.