icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2745109
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 december 2020 12:00
9

Första dagen på resten av mitt liv

Klyscha, men sant. Det började redan igår faktiskt, när dottern skulle flytta det sista. Jag hade förträngt hur tungt det är att flytta, hur mycket bärande det egentligen innebär. Tack och lov är jag stark fortfarande. Dessutom skänkte min faster möbler till dottern som vi fick hämta, och för att kunna flytta alltihop måste vi låna pappas kärra. Maken är fena på att köra med släp, fastän han aldrig gjort det förut. Jag är riktigt dålig på det, men han är bra!

På kvällen kommer vi hem och satsar en timma på att städa som besatta bävrar, ni minns säkert hur mycket skit man drar fram när man flyttar möbler och grejer. Det kan se städat ut ända tills man börjar flytta de stora sakerna, då kryper det fram... Jag ville verkligen inte kliva upp idag och mötas av det kaos vi lämnat efter oss när vi flyttade deras grejer.

9f986be2-4b4f-40c1-ae9b-443b9a8ea15b.jpg

Allexis har span på något, okänt vad.

Lustigt nog verkar Paula inte reagera alls på att rummet är tömt och städat,, och syrran och hennes familj borta. Katterna verkar mest nyfikna, inte alls ledsna eller oroade. Tack och lov, för Iris kan ha separationsångest men den verkar mest omfatta mig. 

32cf1792-9c88-4603-a42a-33b317242d4c.jpg

Iris är aldrig långt borta när jag är hemma. 

Idag började dagen med att jag är mör och öm i hela kroppen, och i höger axel i synnerhet. Antagligen lyfte jag lite tyngre och mer igår än vad den tyckte var roligt, jag lägger gärna mer vikt på den sidan eftersom jag är starkast i högerarmen. 

Jag har verkligen inte sett fram emot att gå upp på vågen och jag fick rätt, min känsla stämde att jag tappat kontrollen. Hela 88,8kg stannade vågen på. 

Men det ska det bli ändring på nu, och covid ska inte få stoppa mig.

ecabf3bf-c2fe-4c5e-be92-b55e3c0e57d3.jpg

Om gymmet håller stängt för covid får jag skaffa ett eget.

Det var ingen tunn metall eller snedborrade hål i den här, maken monterade den igår kväll och idag kommer bänken, om inte PostNord behagar driva med mig. Ställningen känns stabil, tung. Bultarna är rejäla och gängorna fina. Det är ingen "kinakvalité" som jag var rädd för eftersom den inte var lika dyr som de andra jag sett, men det kan ha varit Black Week-rea som gjorde den billig? Ordinarie pris 4 000:- men jag fick tag i den för 2 000:- och tänker inte gråta en tår över det. Det är inte alla priser som är bluff på Black Week/Friday. Tillsammans med de träningegrejer jag redan hade kan jag komma upp i ganska mycket vikt på stången, en bit över 100kg räknade vi på, begränsningen är snarare utrymmet på stången. Jag får inte plats med alla vikter men det är ett kärt besvär. smiley

Jag har mer nytta av träningsgrejer än ett oanvänt gästrum, och för den delen kan vi alltid gömma vikter, fälla ihop ställningen och ställa en vikvägg för så syns det inte från andra halvan av rummet. Men tills vidare hade jag tänkt ställa upp massagebänken i andra halvan. Jag vet en rygg som behöver det, som värker mer än min.

Lite lugn musik, värmeljus och dämpad belysning. Bra miljö för en stressad, trött kropp. 

Vi har fortsatt att städa idag, organisera och flytta runt grejer så att det inte känns så överlastat överallt. Det blir så bra, jag kan andas igen. Det står inte saker på varenda tillgänglig yta. Saker är där de ska vara.

Vilken tur att inte löpningen börjar denna veckan, så öm som jag är efter allt flyttande och städande vet jag inte om jag hade orkat med det. Nu kan jag sitta ner och försöka hinna med de sista kursuppgifterna istället, och drömma om träningsbänken som bör vara påväg åt mitt håll om inte PostNord-appen driver med mig.

Borde jag be maken att sätta upp en spegelvägg bakom ställningen, tro? Vad tycker ni? 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 dec 2020 13:41
  Nira74

  Härligt med ett eget träningsrum! Det planerar vi också för. Behöver bara få energi till att flytta ut alla saker och flyttkartonger som tillfälligt bor där.

  Jag är inte så förtjust i att se mig i speglar när jag tränar, men är praktiskt för att se om man gör rätt.

 • 1 dec 2020 14:03

  Tänkte inviga ikväll,  nu när allt är på plats fast jag börjar med kondition. Behöver komma igång med det om jag ska klara maran  i sommar. 

  Ett steg i taget kommer man långt med. 

  Ja jag är rädd för det jag kommer att sakna spegeln om jag inte har en... men är osäker. 

   

 • 1 dec 2020 14:04
  Lovis

  Vilka jättesöta katter ni har heart

  Det blir fint med ditt gym, jag har ett litet här hemma också, om jag bara kunde disciplinera mig själv att träna lite mera regelbundet...  wink

 • 1 dec 2020 14:13

  Tack Lovis! Ja det återstår ju att använda det man har också, annars gör det ju ingen nytta smiley

 • 1 dec 2020 21:21
  Tita

  Fint gym du fått till och ännu finare blir det med bänken du inväntar!

  Vi har också fixat till ett gym med cykel, bänk, löpmatta och en del tillbehör som hantlar gummiband, en mindre och en större gymboll, gymstick, yoga mattor o lite annat jox! Vi har snöat in på cirkelträning. Det är riktigt skönt att trötta ut kroppen dessutom syns det på vågen😅

  Lycka till med "jobbet"

 • 1 dec 2020 21:30

  Tack Tita,  det är ganska skönt att ha tränat faktiskt,  sitter och myser nu 😊

  Cirkelträning är kanon för hela kroppen,  och omväxlande  så jag förstår fullständigt varför ni gillar det  🥰

 • 2 dec 2020 08:27
  Jessand

  Åh vad bra, var köpte du den ställningen?

  Vill verkligen öka på mitt gym med en sån och en bättre stång som klarar mer vikt....köpte ju bänk + stång som inte är alltför stabilt och inte klarar mer än 45 kilo. Men har ju funklat nu under hösten men ska jag fortsätta utvecklas så krävs nog mer...tyvärr har vi ingen bra plats i nya huset för gymsad

 • 2 dec 2020 09:42

  Jessand, jag köpte det på CDON, de har rätt många gymbutiker de är "skyltfönster" åt så deras utbud av träningsutrustning är helt ok och åtminstone under Black Week hade de rimlga priser (jag har inte haft koll på dem innan, det var Prisjakt som hittade åt min). 

  Den enda nackdelen jag kan komma på är att grejerna är så nya att de är hala, och lite jobbigare än vanligt att hålla i men det är ju ett övergående problem smiley 

 • 2 dec 2020 12:55

  Härligt, bara kör! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.