icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2470932
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 oktober 2017 18:26
2

Finska recept?

Jag hoppas ni kan hjälpa mig nu, jag efterlyser nämligen traditionella finska recept som jag kan lära mig. Mamma och moromor kom från Finland, men av olika anledningar fick jag aldrig ta del särskilt mycket av mitt finska arv och nu är båda borta sedan länge. Mamma var aldrig intresserad av lära ut något och mormor kunde inte då jag inte fick lära mig finska tillräckligt för att kunna prata.

Men det vill jag råda bort på själv, och jag minns kålrotslåda, morotslåda (laatikko?) samt piroger men inte mycket mer. Några recept har jag förstås inte, och det är det jag efterlyser egentligen tillsammans med tips och idéer på vad jag ska tänka på. Dess värre grejar jag inte finska så bra, så kokböcker är nästintill uteslutet om de inte finns på svenska förstås men jag har inte hittat kokböcker på svenska som innehåller finska recept. Den marknaden är nog, i Sverige åtminstone, väldigt liten.

Så, har ni recept får ni väldigt väldigt gärna dela med er av dem så jag får börja träna och lära mig!

 

 

Kommentarer

  • 26 okt 2017 10:50

    Väldigt gärna, helst båda om det går för sig! Givetvis ersätter jag dig för utlägg, böcker är sällan gratis laugh

  • 27 okt 2017 00:16

    Tusen tack LissaLo! Detsamma! Ha en trevlig resa! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.