icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3130419
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 oktober 2020 11:09
2

Fel att klaga

När jag tittar på Garmins hemsida ser jag en långsam, men stadig trend. Något eller ett par hekto ner varje dag, det händer faktiskt saker. Det är kanske inte de där supernedgångarna på flera kilon hit och dit, men jag offrar inget heller känns det som. Imorse var jag beredd på att vågen skulle bråka, visa ett stort plus efter snart två veckors stabilt minskande och rejäl träningsvärk men icke. surprise

Redan tidigare har jag känt att träningsdräkten sitter bättre, lite lösare. Jag får dra åt snörningen och bältet mer. Men det skulle kunna bero på tightare muskler. Oavsett anledning tänker jag inte klaga. Som jag anade skulle kampsportsträningen fungera, omväxling förnöjer och om man stannar av i utvecklingen inom en sport kan man få igång den igen helt enkelt genom att träna något annat som utmanar kroppen. Något den inte är van vid och anpassat sig till.

Jag är fortfarande anmäld till Stockholm Marathon 2021 så jag behöver verkligen löpträna också, men det vore kul att komma ner i vikt också. Jag behöver balansera det där. 

af9cba14-db46-47cd-bb90-5d9063803567.jpg

Jag har gjort det förr, det ska gå att göra igen. Även om jag får lära om och lära nytt i och med att kroppen förändras, med ålderns rätt. Firar 47 varvet runt solen snart, det vore konstigt om inget förändras, även om jag än så länge inte märkt några dramatiska saker och jag är ändå hyfsat uppmärksam på vad min kropp försöker förmedla. 

Nåja, tills kroppen kommunicerat hur jag ska bära mig åt så fortsätter jag med muskeluppbyggande träning, konditionsträning och så sund kost jag kan åstadkomma. Jag håller mig till min periodiska fasta, min högproteinkost och min filosofi (allt med måtta). Det verkar ju åtminstone inte göra någon skada.

Ha en trevlig vecka allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 okt 2020 08:31
  klaraelv

  Några hekton ner i veckan ska man nog vara nöjd med, när du samtidigt tränar. Just nu hade jag varit överlycklig om jag tappade ett hekto i veckan, men jag vet samtidigt att det är träningen som gör att jag står still, det kommer att lossna så småning om, i värsta fall blir det sex till åtta ägg om dagen i två tre dagar, men då kanske jag måste dra ner på träningen de dagarna. 

  Jag ska nog erkänna för mig själv att jag inte kör lika mycket kardio som tidigare, huvudfokuset ligger på styrka nu. Springa, cykla och ro mer så kanske det ger mer utslag på vågen också.

  Jag är så imponerad av att du springer, det krävs en massa pannben på det. Jag hatade löpträningen när jag var ung och spelade fotboll, däremot att springa bakom bollen hade jag inga problem med, men det är ju inte maraton mer som många små sprinter. Blir intressant att följa dina förebredelser inför 2021, och det är ju lättare att springa om man inte har lika mycket att släpa runt på, framförallt för knä och fötter.

 • 8 okt 2020 09:22

  46till42, ja det är ju inte bara på träning jag har nytta av att vara stark, jjag märker skillnaden i trädgården och i vardagen också. Men måste avancera med små steg, annars kommer bakslaget garanterat. 

  klaraelv, ja det kändes på ju-jutsun häromsisten att jag hade låga energinivåer. Jag var ovanligt trött och sliten och tog en extra vilodag denna veckan. Till och med så dottern reagerade på att jag var blå om läpparna, fastän jag inte nyligen gjort en fysövning. Jag får börja tänka till lite, och lägga de kolhdrater jag planerar in närmare direkt före träningen så kanske jag slipper känslan av att botten går ur och man inte orkar någonting!

  Ska nog inte påstå att ju-jutsu är enbart konditionskrävande däremot, det är mycket styrka, explosivitet och rörlighet också. Så ska jag klara maran behöver jag löpträna mer, helst utan brutal träningsvärk smiley

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.