icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2269123
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 februari 2018 20:21
17

Favorit i repris

Körde i stort sett samma pass som förra veckan, med en skillnad. Jag bytte legcurl mot latsdrag eftersom jag också gjorde en liten liten ökning i knäböj.

Det är inga vikter att skryta med, 8x3 på 20kg och samma på 25kg i bänkpressen, knäböj 8x3 på 20kg, 25kg och 30kg och i övrigt inget dramatiskt. Passet skulle inte vara längre än 45 minuter hade jag bestämt så jag fick ösa på för att hinna.

Ska jag hinna med fler repetitioner i knäböj i framtiden får jag nästan stryka en annan övning, men den dagen den sorgen. Det löser sig alltid. Men mer än 45 minuter är jag inte villig att spendera i gymmet, det känns inte som att jag har tid med mer.

Knäböj, bänkpress, latsdrag och hantelrodd är prioriterade, de jag kan tänka mig att skippa är shrugs, hammercurl och bicepscurl. De tre sistnämnda kör jag bara för att jag kan i stort sett :-)

Fick till en fantastiskt god curryrätt också, i brist på råvaror till en annan rätt så improviserade jag vilt. Den blev så bra att jag sparade ner den för framtiden!

fb0cd86b-2e49-4e2f-8663-95f59c568d36.jpg

Vilken tur att jag måttade och mätte medan jag grejade, så att jag vet exakt hur jag gjorde för det här vill jag ha igen!

 

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2018 20:43

  Kul med nån mer som kör styrketräning. Jag kör sen ett år tillbaka en gång i veckan med en PT. Senaste två månaderna två ggr per vecka. Älskar att gå dit och helt slut när jag går därifrån wink

 • 5 feb 2018 20:43
  klaraelv

  Bra början med träningen, skulle jag lägga på fler set på knäböj så skulle jag 'offra' hammercurlen'. Tar gärna receptet på bönröran.

 • 5 feb 2018 20:51

  Annenmat, jag är inte lika frälst på styrkan (än) men jag behöver den för att bli en bra löpare så jag tar det onda med det goda kan man väl säga (än så länge iaf, jag avskyr att vara så här svag), det blir säkert roligare när det börjar hända grejer och jag kan börja lyfta lite mer vikt än bara stången typ smiley

  klaraelv, håller med. Den övningen kan jag leva utan laugh

  Currybönor i krämig sås

  Ingredienser

  460 g vita bönor (avrunnen vikt, 2 tetra)

  250 g sojabönor (frysta, 1 ask)

  200 g finstrimlad vitkål 

  5 dl Oatly Fraiche (1 stor burk)

  1 st gul lök

  3 st vitlöksklyftor

  2 msk tomatpuré

  2 tsk currypasta

  2 msk curry

  1 msk grönsaksfond

  1 msk olivolja

  1 tsk gurkmeja

  Maizena ljus redning

  salt och svartpeppar

  Instruktioner

  Skölj de vita bönorna. Finstrimla vitkålen. Skala och hacka lök och vitlök.

  Fräs lök och vitlök i olivoljan. Innan den börjar få färg tillsätter du vitkålen och fräser den ett par minuter.

  Tillsätt currypasta, curry, tomatpuré, fraiche, fond och gurkmeja. Låt puttra ett par minuter.

  Häll i alla bönor, red av med ljus redning och låt puttra tills det är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar.

  Servera med bulgur eller ris.

  Senast uppdaterad 5 feb 2018 20:51

 • 5 feb 2018 20:53

  Det var inte lätt att lägga in receptet snyggt, det följde med nån formattering när jag kopierade det från hemsidan men nu ska det väl vara läsbart hoppas jag :-)

 • 5 feb 2018 21:37
  klaraelv

  Suveränt, det där blir middag någon dag här i veckan. Jag kommer följa receptet förutom vitkålen, har aldrig lärt mig äta vitkål som är värmd, äter bara rå vitkål.

  Oj det vattnar sig i munnen på mig laugh

 • 5 feb 2018 21:54
  klaraelv

  LadyG, jag började fundera, du tränar på gymmet för att bli bättre löpare, minska ner på på armar och axlar och lägg på mage och rygg istället, bara en tanke. Inte bygga på mer vikt att springa runt med, tänkte jag.

 • 5 feb 2018 22:54

  klaraelv, jag förstår din invändning men på ultramarathon behöver man musklerna för att orka, det är de som ska ta en massa stryk under många timmar. Då gäller det att man har något att komma med, så att man inte börjar springa som en ostbåge i hållningen eller faller fram med axlarna (då blir det tyngre att andas). 😊

  Vad trevligt att du vill testa currybönorna, du får gärna behöver vad du tyckte 😁

 • 5 feb 2018 23:03
  klaraelv

  okie, jag har inte ens varit i närheten av att springa långt, inte utan en boll vid fötterna iallafall. Jag tänkte på att lägga mer på mage och rygg istället för armarna, kanske bra att ha kvar axlar bröst. Men du kan det där bättre än jag smiley. Jag blir så sugen på att få börja träna, ska träffa sjukgymnasten den 14e, får se hur den träningen blir.

  Japp, jag har skrivit ned det jag behöver köpa, får göra det i morgon. Så kanske på torsdag står det på middagsbordet.

 • 5 feb 2018 23:09

  Magen och korsetten kör jag hellre på ett separat pass, så att jag inte riskerar att tappa formen när jag lyfter på gymmet. Har några killer-övningar som jag fått av naprapaten 😁 och en "bolljävel" att pina mig med, men det kan jag köra hemma. Bänk, böj och det andra saknar jag utrustning för tyvärr (men gissa vad jag skulle satsa på om jag vann en miljon) 😄😄

 • 5 feb 2018 23:32
  klaraelv

  En smithmaskin laugh

   

 • 6 feb 2018 10:13

  heartheartheart

  Jag skulle kunna ha den i garaget, där är det stabil betong som jag kan lägga en isolerande gummimatta över, det har jag sett att de säljer på gymgrossisten heartheartheart

 • 6 feb 2018 10:16
  klaraelv

  jag kör helst fria vikter, men om jag är ensammen så skulle jag känna mig lite tryggare med en smith

 • 6 feb 2018 10:34

  Exakt, fria vikter är egentligen bättre men då måste jag ha någon som passar och det har jag inte alltid. På gymmet är jag sällan helt ensam, men i garaget däremot... 

  Eller, tänk en sån här i garaget... Då jäklar skulle jag kunna lyfta, och jag tror inte passare behövs laugh

  95a7e1bc-5387-47cd-ad50-d0bc1a92fce3.jpg

   

 • 6 feb 2018 10:39
  klaraelv

  Den och med en stång och vikter och en bänk så har man allt man behöver

  och ett hantelset

  Senast uppdaterad 6 feb 2018 10:40

 • 6 feb 2018 10:52

  Tänk vad mycket roligt man kunde ha, och den initiala kostnaden (åtminstone på XXL) skulle bli 25 000:- ungefär. laugh

Logga in för att skriva en kommentar.