icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 1950466
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 oktober 2016 10:34
3

Färdig

Nu blir det segt igen. Blodgivning #5 avklarad igår. Ush jag är så satans nålrädd men nu är det avklarat för den här gången.  

aec694ba-e445-4a31-8c00-5d1381d2196d.JPG

Jag antar att träningen blir rätt lidande nu ett tag framöver, men jag hoppas att det inte tar så lång tid som det har gjort förr att komma igen. Igår flåsade jag så fort jag gick i en trappa och jag som aldrig tar hissen, om jag inte måste. Det var ett förfärligt stånkande och pustande på mig igår. Vi får väl se hur länge det  ska vara den här gången, nästa helg är det dags för Haninge Trail 10km... Det kan bli en upplevelse. surprise

Efter blodgivningen var vi förbi Älvsjömässan och skaffade inspiration från Choklad- och Bakmässan som pågår just nu. Den andra mässan bredvid, Hus och Hem eller vad den nu hette, besökte vi i förbifarten. Egentligen var vi väl inte särdeles intresserade men vi hittade faktiskt en sak som vi båda två blev fantastiskt lockade av: en kompost!

Det var en avancerad sak dessutom, en riktigt bra varmkompost som enligt uppgift ska svälja 25l kompostmaterial i veckan, året runt såvida det inte blir under -50°C i flera dagar så komposten bottenfryser. Det låter ju sannolikt att det händer söder om Stockholm, eller hur? wink
Eftersom den är isolerad så klarar den våra breddgrader utan problem, den blir som en termos. Mikroorganismerna jobbar på och genererar sin egen värme, jord och käkar skräp i den där och när det börjar bli fullt tar man av översta lagret ner i en skottkärra, tar ut jorden och lägger tillbaka kompostmaterialet så får man en flygande start på nästa omgång.

En sån vill vi ha, vi drömmer ju om en stuga i Småland. Då ska vi ha en sån kompost, en vedpanna att elda i och ett stort kök, trädgård och jordkällare. Om man eldar det man kan och får elda, komposterar det som går och är lite eftertänksam när man handlar kan det inte bli mycket sopor för sophämtningen att hantera. Nästan så man undrar vad de ska komma alls för, när jag lika gärna kan ta med metallskräp, batterier och plast själv till återvinningscentralen om man ändå ska handla en gång i veckan..?

Tänk att behållningen från Älvsjömässan skulle bli att jag går och suktar efter en kompost... laugh

Jag trode ju att det skulle vara nån ny choklad, eller att jag skulle drabbas av inspiration och börja laga en massa mat igen. Eller få ett ryck och börja lära mig hur man gör praliner, det har jag funderat på förut. Men en kompost? laugh

Vem hade kunnat gissa det? laugh

Gillar

Kommentarer

 • 7 okt 2016 11:52

  Vad bra du är som ger blod! yesangel

  Jag tränar inte så mkt nu, men innan när jag sprang 30-32 km/vecka (tog 3 rundor) så märkte jag att mitt löptempo var sämre efter blodgivning (10 sek långsammare i km/h-tempot), men efter ca 3 veckor var tempot som innan blodgivningen :) 

 • 7 okt 2016 12:18

  Tycker nog att alla friska som får ge borde ge, det är alldeles för få som tar sig den tiden. Det tar en halvtimma, från att man kommer dit tills man går, och man räddar liv när man ger av sitt överskott. Det handlar inte om att vara duktig, utan att jag vill att det ska finnas om det skulle bli så att jag behöver.

  Det har tagit 5-6 veckor hittills, innan jag kännt att jag är tillbaka där jag var tidigare men jag hoppas det går snabbare att komma igen (eller att jag vänjer mig snabbare) den här gången. Fast igår var det jobbigt, jag kanske skulle undvikit att donera just samma dag som vi knallade runt hela dagen på mässan, men jag tänkte att bara gå lite inte skulle vara så jobbigt. blush
  Aja, man lär sig så länge man lever cheeky

   

 • 8 okt 2016 07:26
  Bella50

  Jag är nog för gammal nu att ge blod...😬

  Vi komposterar i två kuber, återvinner och eldar det mesta. Sophämtning 2ggr/år....och då måste vi " leta" för att få nåt i tunnan s.a.s. Fungerar perfekt. 👍

Logga in för att skriva en kommentar.