icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917429
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 september 2018 13:13

Facit och ny dag

Facit för gårdagen blev rätt okej ändå med tanke på att äggen var slut. Ett kokt ägg fanns kvar sen förra koket, men sen fick jag imporivsera. En proteinbar fungerade nästan lika bra, jag landade på över 150g protein till slut och det är godkänt.

Idag försöker jag igen, planen är tonfiskomelett till lunch (274 kcal), ett kesomellanmål på eftermiddagen (219 kcal) och kalops med brysselkål och kokt potatis till middag (478 kcal). Kvällen avslutas med ett kesomellanmål och proteinpulver (228 kcal). Om jag får till det som jag vill landar jag på följande siffror:

Protein: 152 g
Fett: 30 g
Kolhydrater: 67 g

Summa: 1190 kcal

Kalorierna hamnar runt 1200kcal och jag får RDI i allt, delvis tack vare att jag genar över Mittval Sport och proteinpulver. Till detta dricker jag förstås alltid vatten, aldrig något annat. Ja, förutom kaffe då, men det hör mer till morgonen och efter maten. Vatten försöker jag dricka oftare än så. Mycket av den vätska man behöver över dagen får man i sig genom maten, och när man äter mindre måste man dricka mer för att inte få vätskeförluster som i sin tur gör det jobbigare än nödvändigt att träna.

Jag tror förrresten att de högre mängderna protein inte bara skyddar muskelmassan vid viktnedgång, det verkar (placebo kanske) nästan lindra träningsvörk också. Det är dag 2 efter dunderpasset i måndags och jag borde linka fram men det gör jag inte. Jag mår bättre idag.

Det ska bli intressant att se om trenden håller i sig, om träningsvärken verkligen minskar av mer protein. Jag vet sen tidigare att varken mediciner, yoga, stretching, träning eller massage ger någon lindring mer än högst tillfälligt för min del, men sen kommer det tillbaka igen. 

Kanske kan proteinnivåerna vara hemligheten för mig?

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.