icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2642987
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 november 2019 11:18
7

Får börja om

Det hände lite för mycket på en gång en period, så jag tappade helt kontrollen. Någonstans prioriterade jag ner träningen, och det var nog det dummaste jag kunde ha gjort. Å andra sidan, i efterhand kan jag inte se att jag kunde ha gjort annorlunda heller. Nå, det får vara hur det vill med det. Planen är att jag trycker på reset-knappen på måndag, jag har tills dess på mig att planera och organisera mig alltså. Jag får bita i det sura äpplet och starta om schemat för styrkan, en gång till. 

Kost:

Intermittent Fasting, grovt inspirerat av Berkhans Leangains. I mitt fall ca 140g protein, 70g fett, 70g kolhydrater fördelat på ~1400kcal. Tajmat så att första större målet hamnar efter träningen.

Träning:

Måndag: Styrka 40-60 min (knäböj, bänkpress, stångrodd)

Tisdag: Löpning 45-60 min 

Onsdag: Styrka 40-60 min (knäböj, militärpress, marklyft)

Torsdag: Löpning 45-60 min

Fredag: Styrka 40-60 min (knäböj, bänkpress, stångrodd) 

Lördag: Vila

Söndag: Löpning 90-120 min

Summa: ~5-7H träning 

Senast jag gjorde så här, och verkligen följde planen också, ökade jag i styrka riktigt snabbt. Jag tappade förvisso inte så mycket vikt, bara några kilo, men jag blev fastare i formerna och alla kläder satt bättre till en början innan jag började komma i kläder jag inte kunnat haft på länge. 

Alltså är målet i styrka fortfarande (nuvarande max inom parentes)

* Bänkpress 65kg (45kg RM3)
* Böj 97,5kg (87,5kg RM5)
* Mark 130kg (80kg RM5)

RM betyder Repetition Max och är den tyngsta vikt man kan köra ett visst antal lyft med. Jag har inte testat vad jag orkar lyfta bara en gång eftersom jag oftast kör solo, det känns lite obehagligt att vara så nära fail som man är när man maxar och inte ha någon i närheten som kan fiska upp en från stången om det skiter sig. Det är oftast bara jag på gymmet, så jag måste tänka på säkerheten själv. Det lägger lite hämsko på hur nära max jag vågar gå, antagligen är jag starkare än jag vet.

Undrar hur mycket starkare jag skulle bli om jag hade haft tillgång till PT? 

Fast en sak i taget, först Stockholm Marathon för tionde gången, en slags episk återkomst antar jag. Trots allt, efter allt som hänt.

Jag ska runt.

Jag kommer nog inte i närheten av mitt personbästa, det kan jag nog bara drömma om. Men runt ska jag.

Så på måndag trycker jag på startknappen.

Är ni med?

Kommentarer

 • 7 nov 2019 12:57
  Foxy

  Lycka tillsmiley. Du kommer att klara det. Jag saknar också att springa. Hoppas på lätt jogg till våren.

 • 7 nov 2019 13:06

  Håller tummarna för det Foxy smiley

 • 7 nov 2019 13:12
  paloma

  Du har förhoppningsvis inte tappat allt du byggt upp, snart är tillbaka där du var innan.

  Lycka till👍

 • 7 nov 2019 14:09

  Tack Paloma, jag hoppas det går fort att komma igen smiley

 • 7 nov 2019 21:12
  Bella50

  Jag hejar på härifrån Dalsland 👏👏

 • 8 nov 2019 08:55
  Jessand

  Lycka till...låter som en kanonplan smiley

 • 8 nov 2019 09:30

  Tack Bella50 och Jessand laugh

  Det blir säkert jättebra när jag kommit igång ordentligt, jag ska inte säga att jag förbrukat all otur för i år för då händer det väl något mer men jag är hoppfull iaf laugh

Logga in för att skriva en kommentar.