icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234092
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 augusti 2016 12:42
4

Excel är ju coolt

Alltså, jag är helt förtjust. Jag älskar när saker och ting följer en utstakad plan. Det gör det det extra coolt är att jag matat Excel med mina siffror, trolldom utövas och sen förutspådde den att jag skulle ligga i i den här regionen, med några hekto hit eller dit som marginal. I alla fall om jag fortsatte som jag har gjort hittlls. Jag förmodar att just den här funktionen, linjär prognos, är avancerad. Men tänk er vad otroligt coolt det vore om man kunde klicka i att Matdagboken ska ta de senaste tio värdena (eller hur många man nu fyller i) och göra en prognos för de kommande två dagarna.

Jag vet, det är ju under förutsättning att man faktiskt sköter kosten också. Men prognoser är väl bara avancerade gissningar baserade på ett bra faktaunderlag, så man kan inte begära vad som helst av dem.

67,6kg stannade vågen på idag, och med tanke på hur länge vikten vägrat sjunka torts att jag vet att jag gör rätt... Ja ni vet.

Jag började nästan tro att jag faktiskt var fast med kilona den här gången så lång tid tog det. Större delen av sommaren har jag brottats, äntligen har det börjat lossna. Som alla gånger det lossnat efter att ha stått still länge så blir raset magnifikt, som om proppen gått ur karet eller något.

Jag har successivt sorterat bort enskilda produkter ur min kost, sådant som jag inte tror tar mig närmare målet och mejeriprodukterna var det senaste. Nu är Oatlys havredryck god så det är ingen stor omställning, och jag föredrar redan iMat (havrebasen för matlagning) och iFrachie över mejeriversionerna så egentligen är det bara en radikal minskning av ostkonsumtionen jag gjort. Men ni som känner mig vet vid det här laget vad jag tycker om ost... heart

842a4ad8-8097-4565-9e9d-68ba55e11f36.jpg

Bild: Min stora svaghet. Ost heart

Med tanke på kalorierna i ost så är det kanske inget konstigt att det börjat hända grejer nu, när jag slutligen tagit itu med ostarna. Det i kombination med den goda tillgången på matlådor, som underlättat tillvaron när jag inte haft tid att laga riktig mat, är förstås viktigt. Men den enskilt viktigaste saken tror jag är styrketräningen.

För vikten började uppföra sig ganska snart efter att jag började stryketräna igen. Om jag börjar korsreferera min matdagbok med min träningsdagbok och viktanteckningar kan jag slå vad om att jag hittar en korrelation. De gånger träningen fungerar sköter jag kosten bättre, då väger jag lagom mycket och mår bättre. När jag slarvar med träningen, eller inte kan träna, mår jag dåligt och missköter maten och börjar tappa greppet om vikt och hälsa.

Det kan alltså vara så enkelt som att kroppen diggar styrketräning mer än jag fattat innan. Det kan vara dags att ta det där med gymmet på allvar, för kroppen har nog försökt tala klarspråk länge. blush

Ibland kan man vara bra döv, va? laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 augusti 2016 16:13

  Toppen, nu blev jag också sugen på att börja styrketräna lite mer igen! smiley

 • 28 augusti 2016 16:22

  Det är ju ganska roligt att det händer saker även med styrkan, bara en sådan sak som att själv kunna öppna burkar, bära tunga kassar och så vidare är ju väldigt skönt. Att det dessutom ger löpningen en välbehövlig knuff i rätt riktining är jag inte alls ledsen för, tvärt om! Det var länge sedan det var så här roligt att springa laughlaughlaugh

  Bara tack vare styrketräningen laugh
   

  Senast uppdaterad 28 augusti 2016 16:22

 • 29 augusti 2016 00:11
  ulla165

  Du får inte sätta in sådana bilder här!wink Jag blev sååå suuugen på ost!heart

 • 29 augusti 2016 00:14

  Jomen ost som är så gott heart

  Det finns ju så många sorter också, och den enda jag inte riktigt tyckt om var mesost faktiskt. Alla andra ostar jag testat har varit allt från goda till underbara smiley

Logga in för att skriva en kommentar.