icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970145
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 oktober 2010 16:53
3

Ett underbart pass

Jag trodde att korta tights och kortärmat kanske skulle bli i kallaste laget idag, det blåser en hel del emellanåt och det är trots allt bara 8 grader ute. Men när jag väl började springa kändes det perfekt. Jag var varken varm eller kall, och benen kändes makalöst pigga idag. Som om intervallerna igår väckt dem och påmint dem om vad de kan göra.

Jag hade avsikten att hålla mig runt 7:20/km av den enkla anledningen att det är det tempot som den här hemsidan tycker jag borde hålla på de flesta av mina pass: http://www.runningforfitness.org/calc/tp.php

Jag matade in det absolut bästa pass jag öht kört de senaste månaderna här: http://www.runningforfitness.org/calc/vo2.php och fick ett estimerat VO2max till svar som jag sedan använder som grund i den första länken.

Men jag är inte sämre än att jag låter benen sköta sig själva ibland heller. Snittpulsen 151 (81%) är dessutom på min sida, jag höll verkligen inte ett högt tempo enligt kroppen så även om mitt tänkta tempo gick om intet (det gick ganska mycket fortare faktiskt) så tror jag inte det gör något. Det blev en lugn jogg och det var det som var meningen.

Att jag sen låter lugn definieras av dagsformen kan väl inte vara fel?

Kommentarer

  • 13 okt 2010 17:42
    Låter inte fel. Visst är det ändå härligt att springa i den friska höstluften trots att man måste börja klä på sig lite mer. Själv gav benen upp efter fem minuters jogging idag... Det blir att vila två dagar och försöka igen på fredag...
  • 13 okt 2010 18:13
    Korta tights och kortärmat nu, det hade inte jag gått ut med. Här sitter jag inomhus med fleecetröja på mig. Ha det bra. Kram
  • 14 okt 2010 16:31
    hej ja nu gäller det att klä på sig för nu kommer höstvindarna men det är härligt också. hälsn yrla

Logga in för att skriva en kommentar.