icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2465542
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 mars 2013 17:13
5

Ett härligt pass i vårsolen

Det är mycket sällan jag använder nagellack, men vad ska man göra när en nagel envisas med att ha en annan färg än den gängse? Jag tror det har med min ovana att krafsa med tårna i skorna när jag tar i, som om det skulle ge extra fart att borra ner tårna i innersulan på skorna... Hur mycket jag än jobbat på att sluta med det så verkar fötterna inte fatta, vilket lett till otaliga blåsor och valkar på mer eller mindre besynnerliga ställen på tårna. Mina fötter ser inte kloka ut helt enkelt. Fick till ett kanonpass idag också, det har säkert med vädret att göra. 15km lätt distans stod det på dagordningen och jag gav mig ut på jakt efter känslan av lätthet. Första biten går på asfalt, lättsprunget och fint. Bara en bro att ta sig över, en ganska elak dock. Sen blir det lite slaskigt eftersom det är en grusväg med byggtrafik innan jag kommer till asfaltsvägen mot Ursvik igen. Fortfarande inte speciellt svårsprunget. Solen lyser och det känns faktiskt lätt. Förbi Ursvik och upp mot Hallonbergen kan vara jobbigt, men idag kändes det lätt. Jag trippar på, försöker behålla steget och känslan från när jag springer i A5:orna trots att jag springer i tjockskorna. Det går rätt bra faktiskt. Kommer ner till sjöarna, Lötsjön och Råstasjön, och möter barnvagnar i mängd och parti. Papporna väjer oftare än mammorna. Är pappor mer hänsynsfulla, eller hade jag bara otur med mammorna idag? Gässen väjer inte alls, det är ingen ide att utmana dem. De bara tittar enögt och sträcker på halsarna. Men de flyttar inte på sig. Borta vid Råstasjön, på den sida där Friends arena ligger, är det massor av smältvatten. Pölarna står som sjöar på gångbanan så det blir att jaga fram i snön på sidan av istället. Det luktar hundbajs, träsk och sjöbotten (konstigt va?) och det är lite tungsprunget här. Jag tänker på att behålla känslan, lättheten. Benen känns pigga, andas på tre steg fortfarande. Kommer tillbaka till Lötsjön, rundar den också innan det bär av mot Ursvik igen. Tänker lite på gårdagens pass, hur mycket krut som fanns kvar i benen och hur bra det kändes. Så sista kilometern pressar jag, jag tar i så det känns men inte så det blir snorjobbigt. Det känns bra, företroendeingivande att det finns mer och att det inte blev snorjobbigt på en gång. Stannar vid min vanliga lyktstolpe och pustar lite, vansinnigt nöjd med mig själv. Idag igen. Det tog 1h 40 minuter att springa 15km, en snittfart på 6:35 min/km. Det är inte så illa, tycker jag :-)

Kommentarer

 • 27 mar 2013 17:21
  Verkligen inte illa! Å så fick jag ju ett bra tips! Ska genast köpa nagellack i mörk färg - har också ständigt blånaglar.
 • 27 mar 2013 17:24
  Har svart och mörkblå hemma, så ser man inte blånaglarna åtminstone :-)
 • 27 mar 2013 18:56
  Skulle behöva det jag med men jag vet inte hur det tas emot i omklädningsrummet på jobbet ;)
 • 27 mar 2013 19:39
  Du borde skriva böcker, men det gör du kanske?
 • 27 mar 2013 19:55
  Donny, du får hävda att du är modern och måla tånaglarna svarta :-) Matso, jag är skribent till yrket men skriver mest om datorer, spel och teknik generellt. Och som alla skribenter och journalister när jag en författardröm jag med :-)

Logga in för att skriva en kommentar.