icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233990
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 juli 2024 19:30
15

En sån dag

Vilken helg! Massor av tid med barnbarnen, Paula har lekt järnet med sin systerson Mathias och haft fullt upp. Maken och jag har jagat som bävrar för att det skulle bli bra, och jag tror de små haft roligt medan deras mamma varit på jobbet.

I vår kommun finns det inte barnomsorg utanför normal kontorstid. Slappt är bara förnamnet, men självklart ställer vi upp. Hon har kastat ut sin oduglige karl, och hör jag en gång till att någon säger att "barn behöver båda sina föräldrar" från skola eller barnhälsa så anmäler jag dem för idioti! angry Barnafadern är INTE bra för barnen och ska enbart ha övervakat umgänge med dem, och dottern ska ha ensam vårdnad. 

Hur kan man ens säga så till en ung mamma, som försöker hålla ihop sitt liv och bli av med en hustyrann? 

Det viktigaste är att barnen har trygga vuxna omkring sig. Det måste inte vara släkt, men det måste vara trygga vuxna som tillgodoser barnens behov av trygghet, kärlek och omsorg som barnen kan lita på.

Maken tog med de större barnen ut på äventyr i skogen medan den minsta skulle vila.

a519f1cd-f636-4d10-ae3b-3b06de8b535b.jpg

Medan Anna vilade passade jag på att städa ikapp lite och försöka göra lite av det jag inte hunnit av mina egna 'måsten'. 

När hon vaknat var det fikadags och då kom pappa och hans sambo på besök. Lilltjejen jagade ifatt honom när han skulle gå och ville kramas, det var han verkligen inte beredd på. Han gillar barn som tur är, men han var nog lite rädd att tappa henne smiley

4b199676-ae73-4a39-a10e-7423b10c5d2b.jpg

Det var nog en av dagens höjdpunkter när mitt barnbarn Anna lade armarna om min pappa och kramade honom, alldeles på eget bevåg. 

Jag har inte haft en chans att tänka på det där med kost, vikt eller träning. Vad jag ställt till med blir ingen överraskning imorgon tror jag.

Om jag får gissa blir det +0,8 kg imorgon.

Gillar

Kommentarer

 • 7 juli 2024 19:41
  LinusPL

  Både rolig och jobbig läsning. Hoppas allt ordnar sig för alla inblandade (och att hustyrannen kan hållas på behörigt avstånd) 🙏

 • 7 juli 2024 19:46

  Tack LinusPL, ja, jag hoppas att dottern får lugn och ro nu med sina barn. Vi finns där förstås och är redo, men det är hennes familj så vi kan bara rycka ut om hon faktiskt ber oss. Barnen är fantastiskt fina, de verkar mycket gladare och öppnare nu. De förstår mycket mer än man tror. 

   

 • 7 juli 2024 21:36
  Elka

  Hoppas verkligen att det ordnar sig till det bästa för dottern och barnen! ❤️ Vilken jobbig situation! Gott att ni finns där som stöd för dem.

  De små är ju bara för goa när de delar ut kramar! ❤️

 • 7 juli 2024 21:42

  Elka, jag tror det löser sig nu, dottern är så himla duktig när hon inte har honom att hela tiden försöka ta hänsyn till. heart

   

 • 7 juli 2024 21:50
  Elka

  Åh vad gott att höra! Det måste ju vara en stor befrielse att gå isär då...

 • 8 juli 2024 01:32

  Elka, verkligen! Ibland är det bättre för barnen att bara en har hand om dem, den som ser dem och älskar dem varje minut av dygnet. Inte den som hellre lägger matpengarna på vitt snus, sprit och spel, som inte ser till att det finns mat eller rena kläder och som inte ens kan sköta sin egen hygien. Jag är så otroligt tacksam för att dottern hade styrka nog att resa sig och sparka ut honom, barnen förtjänar det. Stolt, det är vad jag är. 

 • 8 juli 2024 05:26
  MagganD

  Barn har rätt till sina föräldrar, om de så önskar och det är bra för dem. Föräldrar däremot, kan faktiskt förverka sin rätt till sina barn. Så illa är det, och jag hoppas att det går bra för din dotter och hennes barn. 🥰🙏🏻

  Det låter som en fin dag i alla fall, och bilden på din pappa och lilltösen är underbar! 😄

 • 8 juli 2024 08:50
  BirtheX

  Så fantastiskt fin bild på gammelmorfar och barnbarnsbarn!heart Skulle just skriva det Maggan redan skrivit. Det kan bli en lång och jobbig process att få ensam vårdnad om ett barn. Men så bra att hon har slängt ut hustyrannen som du skriver för allas trygghet. Tack för att du delar med dig av så svåra saker. 

  Jag har en systerdotter som går igenom en svår skilsmässa med barn inblandade med våld i nära relation. Det räcker för att uppröra mig till bristningränsen. Kan inte ens tänka tanken om mitt eget barn vore utsatt för vare sig psykisk eller fysisk misshandel.

 • 8 juli 2024 09:00
  Bella50

  Vilken bra dag ni fick tillsammans...och känner du och O det så ...hur känner då inte barnen ?

  Att få leka och stoja fritt i naturen är en ynnest och skapar finfina minnen. Bättre än många andra de redan har fått kanske.

   Jag hade hoppats att min yngsta dotter verkligen gjort detsamma valet som din...men som du säger,  hon måste själv ta det beslutet....en gång för alla.

  VI som står utanför - går ingenstans. DET har jag aldrig gjort...men att ta ett steg tillbaka och därav blivit utfrusen ur deras liv har hänt x flera. 

  Var stolt över den kraft din dotter visat. Hon sätter barnens väl & ve ( och sig själv) i första rummet. Detta är win-win för alla er andra inblandade.

  Vilka härliga  bilder   yes

   

 • 8 juli 2024 11:04

  MagganD, men det är en helt annan formulering och en helt annan innebörd. Det de sa var bokstavligen att "barn behöver båda sina föräldrar" och det är inte sant i alla situationer. Lilla hjärtat, Tintin och Bobby borde ha lärt oss att inte alla föräldrar ska vara i närheten av sina barn. Det barn behöver är trygga vuxna omkring sig, det måste inte vara biologiska föräldrarna (annars vore alla adoptivbarn, halvsyskon och familjehemsplacerade barn illa ute), och i den åsikten viker jag mig inte en tum. Vuxna som inte är bra för sina barn och som inte kan möta ens deras mest grundläggande behov av trygghet och kärlek ska inte vara i närheten av dem, åtminstone inte förrän barnen är så stora att de kan välja själva och föra sin egen talan. 

  Dottern är så duktig och stark, och vi är många omkring henne som försöker stötta. Hennes storasyster, som jobbar natt och ändå är uppe om dagarna för att hjälpa till, har varit en klippa. 

  Jag skulle vilja påstå att förälder är något man blir, inte på grund av genetik eller släktskap, utan genom hjärtat. smiley

  BirtheX, man går sönder inombords av att inte kunna vara till mer hjälp. Samtidigt måste jag ju låta henne leva sitt liv, hade jag fått råda hade hon aldrig blivit ihop med honom men det är inte jag som bestämmer. Jag kan bara försäkra henne om att jag finns där, om hon sträcker ut handen så tar jag den - varje gång. Ber hon om hjälp, då finns vi där. På ett eller annat sätt finns vi där.

  Bella50, det syns på barnen hur roligt de har, hur lyckliga de är. Ögonen tindrar över en vattenpöl, över skogen, att det regnar och det får man vara ute och springa i om man vill. Blöta kläder, blöta barn, skratt och spring. Jag är helt slut idag, mest i huvudet, om jag ska vara helt ärlig. Jag är inte van att ha tre att vaka över, jag trodde inte jag skulle bli tre gånger så trött laugh

  Äldsta dottern är väldigt beskyddande om sina systrar, och hennes instinkter är till och med vassare än mina. Hon visste långt innan mig att han var en dålig person. Jag har mina aningar om att döttrarna kanske hade tätare kontakt än jag trott. Tjejerna reder sig, de klarar sig. Det är allt jag kan begära. De finns för varandra. När jag inte längre finns och kan råda och hjälpa så har de åtminstone varandra, det är en tröst och trygghet. Jag är så tacksam för att de byggt band som är så starka att inte ens en sån som han kan komma emellan dem.

  Paula avgudar sina storasystrar, och när jag ser hur fina kvinnor det blivit av dem så kan jag bara känna att sämre förebilder kunde hon ju ha förstås heart

  Gammelmorfar satt och pratade med Anna vid fika bordet, och då satt hon mest och tittade storögt på honom. Nu i efterhand förstår jag att hon satt och funderade. Sedan, när jag satte ner henne på golvet (i tron att hon ville leka) kröp hon till allas förvåning iväg som en pil, hon kryper fortfarande om det är riktigt bråttom, för att få krama honom. Helt oblyg, det var verkligen hjärtevärmande att se heart

    

   

 • 8 juli 2024 11:08
  MagganD

  Jag håller med dig fullständigt, LadyG! 🥰

 • 8 juli 2024 16:06
  Tita

  Vilken underbart vacker bild på de två❤️❤️

  Senast uppdaterad 8 juli 2024 16:07

 • 9 juli 2024 08:43
  Bella50

  Tusen TACK för att du delar detta. Det är såå. svårt att stå bredvid och se på...eller som vi vara uteslutna.

  Mina döttrar trodde nog aldrig att DE skulle sluta prata och umgås...vara varandras stöd i vått & torrt....men det är inne på 3:e året nu....även för mig.

  Vi är båda ute i kylan för att vi "bryr oss"om henne & barnen...som nu är vuxna människor ( förrutom minstingen på 11 och flera barnbarn ...)

  Tyvärr verkar de välja samma livsmönster...

  DET är bannemig nästan sorgligare , än att yngsta dottern väljer att vara med den skitstöveln...

  MEN det är hennes val...utan en tanke på vad alla förlorar på grund av det. Inte minst hon själv...

  Detta kan man prata lää..nge om...men det hjälper tyvärr inte hos oss.

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa för alla er.  Man behöver varann...man behöver veta att alla har det gott i livet...med alla förutsättningar man kan ha för det.

  Kram heart

   

   

  Senast uppdaterad 9 juli 2024 08:46

 • 9 juli 2024 09:52

  MagganD, Tita och Bella50 heart

   

 • 9 juli 2024 10:36
  BirtheX

  Bella50 heart

Logga in för att skriva en kommentar.