icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2468629
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 mars 2013 15:34
4

En Glad Påsk!!!

Fick till ett helt [KURSIV]fantastiskt [/KURSIV]pass i solen, det bara spritter i benen. Jag låg faktiskt inte på och kämpade speciellt hårt (förutom i några backar då), det bara gick så här bra ändå. Benen bara ville, det flöt så fint idag! De första fem kilometrarna försökte jag hitta känslan, och benen och jag var då verkligen inte överens idag. Jag mallade mig lite mentalt när jag hittade 6:56 och 6:48 de två första kilometrarna för i schemat står det 6:40-6:50. Då slappnade jag av och blev nöjd med mig själv, och visp ökade farten följande 3km (6:30, 6:37, 6:25). :-) Den träliga backen upp förbi Hallonbergen lugnade ner mig lite, 6:48 blev den sjätte kilometern och jag tänkte att nu kanske jag lugnat ner mig och fått sprätta av mig lite. Nu blir det rätt fart. Men runt Råstasjön höll jag faktiskt 6:10-6:17-tempo i 5 km och det trevliga är att trots farten höll sig pulsen snällt runt 150-154 ändå. Helt klart godkänt med tanke på att gångbanan där är vattensjuk grusväg! Efter det kom jag upp på asfalten så då råkade jag dra iväg lite, följande kilometer (tolfte km) på 5:57 är lite väl fort men jag sansade mig en hel kilometer (6:21) innan jag skenade iväg igen (6:03) och sen var det ju bara spurten kvar (5:51) :-) Nu är jag sjukt nöjd med mig själv och lite överraskad, för återigen blev det helt andra farter när jag lät kroppen bestämma. När känslan fick styra. Jag sneglade förvisso på klockan idag, både nyfiket och förskräckt, men jag hade ju lovat mig själv att gå på vad kroppen säger OAVSETT vad klockan har att säga om fart, distans och tid. Det var ett bra beslut att lita på kroppen. Glad Påsk :-)

Kommentarer

 • 29 mar 2013 15:41
  Du är GRYM!! :-) Glad påsk!
 • 29 mar 2013 16:01
  Du var i zonen, en härlig känsla inget kan stoppa dig.
 • 29 mar 2013 16:43
  Bgitta
  Glad Påsk
 • 29 mar 2013 23:19
  Glad påsk till er också :-) Såna här rundor önskar jag alla kunde få uppleva någon gång, ruset när kroppen jobbar i perfekt harmoni och det bara flyter. Fötterna är viktlösa, lungorna oändliga. Hjärtat är hur starkt som helst och inga backar för branta. Det skulle förklara så mycket som jag inte kan sätta ord på. Varför jag jagar ut i ur och skur, varför jag envisas med att jogga dag ut och dag in. Man blir både tacksam och ödmjuk inför den underbara gåvan kroppen är, när man inser vilken fantastisk skapelse det är och vad den är kapabel till om man litar på den och tror på den. Jag önskar jag kunde förklara bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.