icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970107
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 oktober 2010 22:15
1

En fundering om mättnad

Jag tittade lite på vilka måltider jag känt mig mättast efter och det är inte nödvändigtvis de måltider som är kaloririkast faktiskt. Det finns en helt annan faktor som verkar vara betydligt viktigare: knapret.

Måltider som knaprar mycket verkar av någon anledning mätta mig bättre än lättätna mos-middagar eller soppa. Så om jag planerar en mos-middag, som ikväll, så lägger jag till 3 rejäla morötter och en ordentlig skopa vitkål. Mycket knaper för lite kalorier. Och visst fungerade det!

Den ena moroten käkade jag upp kanske tio minuter före maten, som förrätt. Den andra moroten knaprade jag i mig mitt i måltiden, vilket tvingade mig att släppa besticken och vänta med resten av maten en stund. Den var ganska rejäl. Den sista tuggade jag långsamt i mig när resten av middagen var uppäten. Vid det här laget började jag förvisso bli lite less på morot, men det var faktiskt grymt effektivt.

Det borde fungera med andra grönsaker som knaprar också, bara det är hårt och rejält med tuggmotstånd. Jag brukar få konstiga blickar när jag lagar mat, familjen kan nämligen inte förstå hur jag kan äta rå potatis men det är ju så gott! Rå kålrot är också gott, i stavar eller små kuber spelar ingen roll. Små majrovor, rädisor och persiljerot är väldigt gott, även om just persiljeroten faktiskt mår bäst av att bli lite tillagad först.

Det är en så underbar tidpunkt nu, med alla rotfrukter överallt. Så mycket gott, så liten magsäck! :-)

Kommentarer

  • 13 okt 2010 12:52
    Wolfan
    Det var en väldigt bra fundering..måste prova..=)

Logga in för att skriva en kommentar.