icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917468
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 maj 2011 13:56

En bra länk

"En ätstörning har olika orsaker för olika personer. Gemensamt för dessa personer är ofta att de är starka och känsliga. Många är lyhörda för vad omgivningen behöver och ovana att själva känna och uttrycka sina behov. När kraven och pressen känns för stora försöker de ta kontroll över kroppen och börjar sin bantning som kan utvecklas till en ätstörning." Källa: [LANK]http://riksforeningenmotatstorningar.se/default.asp[/LANK] När jag bläddrade igenom den sidan slog det mig att symptomen för de olika ätstörningarna passar in på så många här på MD: "Självbilden är starkt beroende av det egna utseendet. Minst lilla viktökning ger ofta ångest." "Hon/han tänker hela tiden på att sluta hetsäta/överäta och har dåligt samvete för detta, men det går helt enkelt inte." "Sjukdomen kan kallas vara en form av `träningsnarkomani` kombinerat med en så strikt kosthållning att det är farligt för den drabbade." "Personen bygger upp hela sin identitet genom sin svält och är livrädd för att gå upp i vikt." "Hon vill gå ner i vikt och äter periodvis därför alldeles för lite. Till slut tar hungern över, hon tappar kontrollen och hetsäter." Citaten är plockade från källhänvisningen, lite varstans. Känner du att det stämmer in på dig, kanske lite väl mycket? Kolla då in den här länken: [LANK]http://riksforeningenmotatstorningar.se/default.asp?L2=82[/LANK] Et sista citat: "En ätstörning sitter inte bara i utseendet utan handlar ofta mycket om känslor. Har du en fixering vid mat, vikt eller träning och känner att det håller på att ta över delar av ditt liv - så finns det hjälp!"

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.