icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656401
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 mars 2010 17:15
1

En aldeles underbar dag

Det började redan imorse, när jag vaknade. En sekund låg jag stilla, lyssnade till talgoxen och kände solen värma genom sovrumsfönstret. Det droppade snösmältning på fönsterbläcket och någonstans kändes det som att 'nu är det vår'.

Den känslan drev mig ut, och nog sjöng fåglarna för mig hela rundan. Solen värmde mig och där det inte var bar asfalt var det lagom packad snö. Det var bara några få ställen som jag tyckte det var uselt underlag, men på det hela taget var det bra.

Jag fick hela tiden springa och känna efter så att jag inte sprang för fort, bakdelen är sagolikt öm och protesterar hej vilt om jag springer för fort. Det kanske är därför det kändes som att dagsen runda gick fantastiskt lätt och njutbart lugnt. Det är dagar som denna jag tränar för egentligen. Det är en enorm lycka att kunna ge sig ut en solig dag och lyssna på fågelsången, fötternas taktfasta tramp och känna att kroppen är stark.

Kastade ner träningsvkläderna i tvättmaskinen direkt, med lite tur är de torra tills imorgon, ifall det blir lika vackert väder då. Då ger jag mig ut på en runda till och njuter. Inte fort, inte jobbigt. Bara lugnt, njutningsfull löpning. Det ska vara mysigt, annars kan det vara, tycker jag. Satsa, kämpa, slita och lida får eliten hållas med som lever på det. Jag springer för att det är skönt, för att jag tycker det är kul och för att jag kan.

Kommentarer

  • 6 mar 2010 18:06
    Stinta
    Mysigt det låter! Blev vilodag för mig idag, främmande och så. Ha en bra helg!

Logga in för att skriva en kommentar.