icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5085217
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 September 2016 13:13
15

Dysterkvist

Hösten är här, som jag har längtat efter. Så varför är jag så låg? Jag vet faktiskt inte. Jag har min familj, flera hobbies jag trivs med, meningsfullt att göra och jag får ha hälsan. Efter omständigheterna borde jag vara själaglad?

Receptsidan jag pysslar med rullar på, jag är så stolt över den, och jag är igång och målar lite då och då. Akryl, inte olja den här gången. Vi får väl se om jag kommer någon vart med det. Jag får sova gott och äter vettigt, även om det varit ganska höga doser fusk-ostkaka på sistone. laugh
Så det är inte sömnbrist eller näringsbrist åtminstone. Ljusbrist? Jag vet inte, men det går säkert över. Det blir så ibland, det var ganska länge sedan nu men det har hänt förr. Lika oförklarligt som nu, och då har det gått över med tid och tålamod.

Kom på i förbifarten att man kan göra ett trevligt mellanmål på keso och mandelmjöl. 1 msk mandelmjöl per deciliter keso, blanda och ät. Det var förvånansvärt gott och mättande.

Jag har inte vägt migt på länge nu, av förklarliga skäl. OM det skulle visa dåliga siffror när jag redan från början är låg och lite ömtålig är jag rädd att det skulle kunna få katastrofala effekter.

Dit ska vi inte gå.

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 Sep 2016 13:43
  gittan52

  Under om denna åtkomma "smittar" frown

  Detta är inget som man bara "rycker upp sig" för att komma ur, tror i alla fall inte jag. Tror mer på att vänta ut dippen, för det vänder ju förr eller senare yes

 • 22 Sep 2016 13:52

  Det är kanske något med hösten ändå, att det blir mörkare? Jag vet inte, jag började nästan tro att jag inte längre drabbades av det där. Det hände ganska frekvent förr. Det går över. Det gör det alltid, det är som en våt filt på humöret. Men även den våtaste filt torkar, förr eller senare.

   

 • 22 Sep 2016 14:21
  Tita

  Låt det ta den tid du behöver för att bli pigg igen, gör bara det du gillar så kommer energin tillbaka!👍💐👍

  Pepp!

 • 22 Sep 2016 15:02
  gasten

  Jag kan också bli så ibland, speciellt på hösten, det har kanske något med ljuset att göra. 

  Hoppas att det går över snart! 

 • 22 Sep 2016 15:37

  Bra tänkt där Tita, det är nog den bästa medicinen. Ha roligt helt enkelt.

  Det hoppas jag med gasten!

   

 • 22 Sep 2016 18:01

  Ja hösten är här, solen är trötare en jag nu måmornarna, fick ha panlampa för att se tanka traktorn på morgonen, förut gick solen upp inna vi han ut på sjön i morse var det på gränsen mörkt svårt se bojarna. Där för ser jag exakt hur mycket läre solen står varje morgon, är med förunderligt låg just nu, och trött nåt som jag inte är van vid. Men viktnedgången funkar inte häller så något är det.

 • 22 Sep 2016 19:09
  aregnisw

  Inget ovantligt alls jag har mina dippar ofta numera men det har hänt så mycket som jag kanske inte tycker känns så väldigt bra men jag försöker i alla fall vara glad när jag är hemifrån, det trista kommer när jag är hemma ensam men då går jag ut och går eller lagar mat då glömmer jag oftast det hela. Pepp och styrkekram till dig yes

 • 22 Sep 2016 23:04
  Bella50

  Det är nog lite så för de flesta när vi känner att mörkret kryper närmare för varje dag.

  Bara jul och nyår är över...så vänder det igen och går emot ljusare tider. 

  Vi måste ju hålla oss pigga till den 22:e iaf...😬👍

 • 23 Sep 2016 10:57

  Afkrut, hade det slagit stopp i maskin för dig med? surprise

  aregnisw, vad bra du sysselsätter dig. Det kanske är det jag gör fel, jag bara degar och grubblar för mycket. Kanske ska prova att aktivera mig lite. Det har inte blivit mycket gjort den här senaste veckan faktiskt, utom det nödvändigaste.

  Bella50, jo till den 22:a måste vi ju vara glada och alerta! laugh Då ska det bli skoj!
  Det blir nog bättre när det närmar sig jul, slutet av november redan brukar jag tjuvstarta julandet lite med ljus och pynt. Då brukar jag bli gladare. smiley

   

 • 23 Sep 2016 12:43

  Ja alt belv tungt hastigt. vikten upp 1,9 kg verkar ha fastnat där fått ner 4 hg men det är allt, och jag som aldrig är tröt och sover mer en nåra timmarar gick och lade mig tidigt i går och vaknade lika trött, varit på vebacken och klyvit ved trögt men kan bero på att det är jobbigt att kasta in den hålet i dören är så litet, när jag står på backen vid klyven är ven i vedboden i min huvudhöjd, men har max 0,7 kubik kvar som ska in. Sen är veden klar för vintern.

  smiley

  Men måste tvätta huset för vecka 40 då vi stänger av sjövattnet, fick tag på rätt tvätt medel i går, allt bra har snart försvunit. Det här knugar man på med en panelborste på skaft låter sitta några minuter sen sjöljar man av det, skiten på hust är smuts grå ser bedrövligt ut, man går in är mis nöjd går ut 4 timmar sena då ser det hyfsat ut dan efter är huset helt tent, rena troliriet. wink

 • 23 Sep 2016 13:05

  Oj, fast så som du ligger i och jobbar kanske det inte är jättekonstigt att du är trött? Bra att du får sova ordentligt i alla fall, då kommer resten säkert att lösa sig med tiden. Men hur går det att bo med vattnet avstängt? Blir inte det bökigt?

 • 23 Sep 2016 13:43

  Nu fungerar vattnet var tio dagar som man inte skule dricka av det, är bar 20 bofasta, och flera lekande kranar har åtgärdats, så hoppas det räcker nu hr sjö vatten med det funkar till mycket när det inte regnar då blir det så skitigt i kranen, men man dricker inte det gärna, men Nyköpingsbona tar sitt driksvatten frå sjön. går viserligen genom sandfilter.

 • 23 Sep 2016 13:55

  Låter som att man gör bäst i att koka vattnet först åtminstone?

 • 23 Sep 2016 19:19

  Kran vattnet är borat är rent, men var ledningar och all som skule hinna spolas rent, man sprängd i kälorna för att öka flödet, vi har väldigt bra vatten när det fungerar under hög sesong räknar man med 13 kubil i veckan hade lekand ledning som för brukad flera kubik om dan så inte undra på att det tog slut. nu går det åt ett par kubik i veckan.

 • 23 Sep 2016 19:24

  Oj, ja om det läcker förstår jag att det tog slut! Då är det svårt att få det att räcka. Det är ju livsnödvändigt med bra vatten så det är ju det första man vill kolla och att det ska fungera (näst efter tak över huvudet och värme om vintern alltså) :-)

   

Logga in för att skriva en kommentar.