icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5079203
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 October 2016 08:56
10

Domens dag

Måndag och tisdag trampade jag 90 minuter vardera, foten kändes inte alls. Jag är lite stel och trött i foten bara, men det kan bero på att jag spänner mig för mycket, oroar mig för att det ska göra ont igen.

aaa3a931-871d-4139-865e-bf3a1cbc8c11.jpg

Idag ska jag till naprapaten och de ska ta en titt med ultraljud, jag tror inte det är något farligt längre. Då hade det känts av något vid det här laget. Men det kan ju vara trevligt att ta reda på vad det är ändå. Särskilt som jag vill ut och springa igen, det vore roligt att få grönt ljus nu att det bara är att springa. Håll en tumme för mig smiley

Igår gjorde jag en gulschinspirerad gryta, jösses amalia så gott. Det måste jag göra fler gånger. Allt-i-ett-mat är väldigt trevligt, när grytan är klar är maten klar. Inget fippel med fler grytor eller karotter. Jag tror ju att det egentligen blev fler än 3 portioner när jag gjorde grytan igår, men det blev så fruktansvärt gott att jag tror att vi tog lite väl stora portioner.

ce9193ad-d0d0-4b87-a50d-e2ed616ecdfa.jpg

Att vinkoka köttet gör vilket kött som helst mörare, det gäller bara att ha tid att puttra. Nästan en liter buljong och en halv flaska vin gick det åt för att puttra köttet till rätt konsistens, men det var det värt. Först skulle det brynta köttet och löken sjuda sakta i buljonen och vinet i 2-3 timmar med morötter och kryddor, sedan tillsätter man mer vin och buljong och potatis och sedan sjuder man tills potatisen är mjuk. Mot slutet tillsätter man äpple skuret i bitar och paprika. Medan grytan skötte sig själv på spisen cyklade jag, jag hann bada och hade ändå tid över att slösurfa på nätet laugh

Vinet är en rekommendation från Systembolaget, ett Pinot Noir med smak nog att hävda sig mot en mustig köttgryta. De är rätt smarta på Bolaget, de kan en förskräcklig massa om drycker. Vet man bara vad man ska servera, vilka smaker man kommer att sikta på så vet de vanligtvis exakt vad man behöver. Så skönt, för då slipper jag hålla reda på det med. Man kan inte kunna allt, men man kan ju ha säkra källor och personer man litar på i sitt nätverk som kan.

Alla är bra på något, så tillsammans blir vi bra på det mesta laugh

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 Oct 2016 09:33
  Bella50

  Det lät perfekt med en höstgryta. Lycka till med foten.👍

 • 26 Oct 2016 09:37

  Ja, det var perfekt. Synd att det inte blev över till matlåda, som planen var  från början. blush
  Tack smiley

 • 26 Oct 2016 10:01
  ulla165

  Jag har länge letat efter en bra gulaschsoppa. Jag tror jag klarar av att ta efter er om du vill dela med dig vilka kryddor ni använde... salt o peppar of course...  timjan... mm??

 • 26 Oct 2016 10:22

  Vi hade i kryddpeppar, svartpeppar, paprika, grönsaksbuljong, lite soja (för färgen och sältan också) förutom då vinet som satte smak. Sen kokade 2 äpplen sönder i såsen och bidrar med sötma, lite ajvar relish (paprikapuré, kan bytas mot tomatpuré), och så förståss de sedvanliga morötterna, lök, paprika och vitlök. Skulle haft selleri också men det var slut hemma, men det gick bra utan laugh

   

 • 26 Oct 2016 10:42
  ulla165

  Toppen! Nu ska det bli gulasch imorgon, vår soppadag! TACK!

 • 26 Oct 2016 10:43

  Det där låter väldigt gott, blev inspirerad! smiley

  Lycka till med foten! yes

 • 26 Oct 2016 16:22
  Tita

  Låter väldigt gott, det skall jag göra på älgkött som ändå skall kokas länge👍

  Hoppas att du får ett bra besked av naprapaten så att du kan springa som vanligt.

  Jag fick inget glädjande besked, det är fortfarande risigt på den vä sidan. Ultraljudsbehandling och massage och fortsätta med antiinflammatorisk.piller dessutom ny tejpning och den här gången ännu stadigare. Nytt besök på fredag, behandling, massage och ny tejpning och så samma procedur på måndag. Tydligen måste jag vara extra försiktig, inga som helst promenader med hunden. Han gissade att jag inte skött mig riktigt som direktivet var😏 Båda de senaste dagarna har jag luftat hunden, har så svårt att sitta stilla.

  Vi jobbar på nu och sköter oss enl direktiv, eller hur,  beroende på vad du får för förhållningsregler!!??

  Pepp på dig!

 • 26 Oct 2016 17:20

  Tusen tack! Hoppas grytorna blir goda, det finns knappt något mysigare än långkok i höstrusket! Foten är okej, jag ska skriva ihop ett längre inlägg senare när jag inte är i farten men jag fick inte löpförbud heart

 • 26 Oct 2016 18:17
  Tita

  Skönt de då!👏

 • 26 Oct 2016 19:07

  Jag gillar med kompletta grytor, enda skilnaden jag brukar göra en buljong på seleri och lök den får kötte koka, ibland ingefära och vitlök, med, har ju nästan bar mört kött nu blivit bordskämd med ungdjur.

Logga in för att skriva en kommentar.