icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2510098
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 september 2017 12:37
2

Diastas

Först testade jag instruktionerna i den här bloggen: 4health

Avfärdade resultatet, låter det för bra för att vara sant är det för bra för att vara sant. Så brukar jag resonera. Men för säkerhets skull kollade jag runt lite till.

Hittade en video med Lofsan. Följde hennes instruktioner. Bad maken dubbelkolla, eftersom jag inte riktigt trodde mina fingrar.

Om man mosar ordentligt får man nästan ner ett finger där uppe, där hon beskrev. Riktigt nära naveln går det att få ner ett och ett halvt finger en bit, 2cm om jag överdriver. Magen har gått ihop helt otroligt mycket på bara två veckor. Om jag suger in naveln som hon beskriver i bloggen 4health blir utrymmet ännu mindre och grundare. 

Det tackar jag löpträningen för, och alla svettiga "Jävla Martin": en vidrigt jobbig styrkeövning jag fick av Access Rehab. En favoritövning nu för tiden [se bilden nedan] heart

2bf081fb-1059-4252-9b0d-da6c35e22f4d.jpg

Den övningen kopplar in och aktiverar de djupa magmusklerna, de som många missar att träna eftersom det är så väldigt lätt att andra magmuskler rycker in och gör jobbet istället. (Läs mer om magmusklerna här: http://mammamage.se/om-mammamage/magmusklerna/ ) Man ska kunna andas obehindrat medan man gör övningen ovan, kan man inte det gör man fel. Då är det fel magmuskler som gör jobbet.

Den ska göras 15 gånger x 3 på var sida, alltså 15 utsträckningar per arm/ben-par i sträck. Vila 30 sekunder, upprepa. Vila 30 sekunder, upprepa. klart.

Fast jag är inte född igår, jag förstår nog allt att mittkroppen fortfarande är i ett stadie av chock och musklerna behöver mer återhämtning.

Knipövningarna fortsätter jag med, så ofta jag kan (och ärligt talat, när kan man INTE träna på knipet?) och jag är säker på att det ger resultat. Nu kan jag ju faktiskt hålla mig, om än inte speciellt länge. Innan var jag lika lättkissad som en hundvalp, när jag måste gå så måste jag gå på studs annars kom det ändå. Som en valp smiley

Bäckenbottenträning, steg för steg.
Börja göra övningarna i liggande ställning. Detta gör det enklare att knipa på ett effektivt sätt. 

 • Hitta musklerna: För att isolera muskelgruppen och ”hitta rätt” ska du börja med att knipa ihop slutmuskeln runt ändtarmen. Forsätt sedan att knipa framåt och uppåt, runt slidan och urinrörets mynning. Fortsätt att knipa som om du försöker hålla kvar något inne i slidan. Slappna av i skinkorna och låren. Fortsätt att knipa i två sekunder och slappna sedan av i två sekunder. Upprepa så många gånger du kan.
 • Styrkeknip: Knip ihop bäckenbottenmusklerna så hårt du kan. Fortsätt knipa under fem sekunder. Vila i fem sekunder. Upprepa 5–10 gånger. 
 • Uthållighetsknip:. Knip med medelhög kraft så länge du bara kan. Försök hålla knipet under 60 sekunder. Gör detta varje gång som du har avslutat en omgång med styrkeknip. 
 • Snabbhetsknip: Knip så hårt du kan under två sekunder. Slappna sedan av i två sekunder. Upprepa detta 5–10 gånger per dag, samt varje gång som du känner att du är på väg att nysa, hosta eller skratta högt. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 sep 2017 17:14
  aregnisw

  Tack för tipset LadyG det ska jag titta på lite noggrannare yes

 • 10 sep 2017 21:53
  Arrietty

  Det där med hundvalpskissandeet känner jag igen, jag kallar det "nyckelhålsinkontinens" för när jag sätter nyckeln i dörren har jag max 30 sekunder på mig att komma in och lägga ifrån mig och in på toa, annars läcker jag... så nu får det bli lite kniiiip!!

Logga in för att skriva en kommentar.