icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917306
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
23 maj 2019 12:13
7

Det var som fan...

Nu är jag fascinerad. På de fyra dagar jag varit strikt och registrerat allt har det hänt massor. Som om kroppen bara väntat på det här, att jag skulle ta kommandot igen. På riktigt, inte bara drömma om det. Sannolikt är det ganska mycket muskelglykogen och vatten som runnit av mig, för -2,4kg på 4 dagar kan knappast vara enbart fettmassa, men det händer något.

Till saken hör att i måndags bör jag ha varit som tyngst om man bara går efter menscykeln, så jag kan spåra viktförändringen i anledning och orsak ganska bra. Det var roligt att börja den rigorösa kontrollen i den delen av cykeln dock, för det mesta hamnar jag så fel att jag börjar när jag är som lättast och sen ökar jag i vikt ju närmare mens jag kommer. Om jag inte har koll på det där kan jag bli väldigt besviken över att gå upp 2-3kg i ren vätska, jag blir rätt dyster ändå även när jag vet anledningen.

Igår var en bra dag, planen rymde till och med en glass medan jag och mellandottern tittade på ett par avsnitt av en TV-serie hon tycker om. Ändå kom proteinhalten upp bra, tack vare proteinpannkakorna men också för att vi hade kycklingbröst med currysås och blomkålsris till middag.

f7daa2c7-a962-42ab-8a92-aff2e7a5e4e1.jpg

Bild: Så här ser 520kcal, 40g protein, 32g fett och 17g kolhydrater ut om man äter LCHP.

Jag delar alltid hela kycklingbröst på hälften så de blir lättare att genomsteka utan att vara torra inuti, har de blivit torra har man överstekt dem. Ett lagom stekt och kryddat kycklingbröst däremot är riktigt smaskens, saftigt och gott. Currysåsen gjorde jag på Oatly iFraiche och väldigt mycket kryddor, mest curry, och blomkålsriset kommer från lokala butiken. Så smidigt med färdigrivet i ångpåse, bara att micra i 5-6 minuter på 750W så är det klart. Lite flingsalt på toppen så blir det hur gott som helst.

Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen: frysta, färdiga grönsaker redo att användas är supersmart. 

Jag älskar ju matlådor, färdiga portioner räknade och klara att användas, så det är kanske inte så konstigt att jag älskar grönsakspåsarna. 

Nu ska jag försöka lista ut vad jag ska göra för trevligt idag till den helstekta tonfisken, men gissningsvis blir det något i linje med tidigare middagar. Kanske en broccoligratäng? 

Jag önskar er en fortsatt trevlig dag!

Gillar

Kommentarer

 • 23 maj 2019 15:59
  paloma

  Skönt när det lönar sig att vara noggrann, det var ingen dålig viktminskning på så kort tid👍

 • 23 maj 2019 16:12
  gittan52

  Funderar på om min viktuppgång de senaste 3 dagarna (+1,1 kg) beror på att jag motionerat extra mycket dessa dagar. Ingen styrketräning, men långa raska promenader på totalt drygt 3 mil.

  Vågen tycker dock inte att jag lagt på mig mer fett, så kanske den här uppgången är tillfällig.  smiley

 • 23 maj 2019 16:22
  pralin

  bra jobbat yes

 • 23 maj 2019 18:21

  Tack paloma, gittan52 och pralinlaugh

  Det är nog mest vätska i och för sig, men jag är inte den som är den. Om man kan glädja sig åt lite har man mycket att vara glad för laugh

  Visst kan det vara att du binder mer vätska i och med att du rör dig ovanligt mycket gittan52, det är inte alls omöjligt! Tvärt om t om, och det brukar ju vara så att snabbt fånget snabbt förgånget så det där kilot har du snart gjort dig av med igen!

 • 24 maj 2019 06:49
  Bella50

  Gött 😄✌️

 • 25 maj 2019 09:32
  Tita

  Mycket bra jobbat!👍👍

 • 25 maj 2019 10:47

  Tack laugh

Logga in för att skriva en kommentar.