icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272590
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 april 2020 09:32
9

Det tar sig!

Igår blev en udda dag, jag gjorde misstaget att mäta upp och äta lunch innan jag förde in den i matdagboken. Hemgjord pytt med stekt ägg, ungefär 1 000kcal. surprise

Eftersom jag avsatt 1200kcal för en hel dag blev det snålt resten av dagen. Men det var en läxa jag sent ska glömma. Skriv, anteckna och räkna ut först. Så ser man om den tilltänkta maten är en bra idé eller inte. 

Nåja, nu gick det ju bra ändå och vågen konfirmerade detta genom att droppa ytterligare 2 hekto. För att slippa fler sådana här dagar ska jag planera först och göra sedan. Över huvudtaget är det en bra idé att planera först, tänka efter före.

324c9b0c-8d6a-4583-b1fb-8d5880f686a9.jpg

Bild: I minidrivhusen växer det! Squashen kommer att bli rolig! I år ska den få bo på en och samma plats hela sommaren.

Gurka, squash av ett par olika sorter, tomater, olika blommor ...  nu kommer fröerna jag planterade på bred front. Jag vet inte vad jag håller på med, jag pillar ner lite fröer och ställer ljust och varmt. Vattnar om det ser torrt ut, det är inte allvarligare än så. Jag kan inte mer heller. Antingen blir det något eller så blir det inte något.

28668594-608f-422a-a181-922f534d839c.jpg

Bild: Gurkorna älskar livet!

Så småningom är det dags att plantera om gurkorna förstås, då hoppas jag de överlever. De kan tydligen vara lite känsliga. Nå, antingen överlever de eller så får jag skaffa nya. För gurka ska vi ha i växthuset. Dock får det vänta ett tag till, det var frost i natt.

Körsbärstomaterna är lite långsammare än gurkan, men de tar sig de också. Jag bråkar lite med dem för att de ska bli kraftiga och fina, i brist på vind får jag vara vinden som ruskar runt på dem och gör stammarna tjockare.

f0f68bed-b0b0-4070-baf8-ab2a894b7657.jpg

Bild: Jag tror det är dags att sätta ut kålen i garaget.

De olika kålsorterna skulle man ställa lite svalare när de tagit sig, och när de är stora nog att hantera ska de stå 1 planta per kruka. Jag kommer att få problem...

Hoppas inte blomkål, kålrabbi, vitkål och vad det nu var mer jag satte kräver mycket utrymme..!

4dd84a77-ad02-44ae-ba50-7b7321f26c2a.jpg

Bild: Makens experiemt. Små, lågväxande tomatplantor i hydroponisk odling.

Det ser lovande ut för de små busktomaterna maken satte, de tkanske går att odla tomater i hydroponisk odling trots allt? I så fall ökar ju chanserna rejält att man skulle kunna få hemodlade tomater året runt. Jag får väl, förutom att leka vind i odlingarna, börja leka humla också och börja pollinera.

Hoppas ni har en fin och lugn helg allesammans.

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 apr 2020 10:29
  Jessand

  Mysigt med odlingar...kommer aldrig till skott med sånt. Blir att slänga ned lite fröer sen när man kan plantera ut direkt i våra pallkragsland. Nya tomten kommer vara väldigt odlingfri men hoppas kunna fixa lite pallkragsland någonstans om möjligt.

  Glad påsk helg till digsmiley

 • 11 apr 2020 10:33

  Det fungerar säkert det med, naturen klarar rätt mycket om man bara vattnar lite laugh

  Tack detsamma laugh

 • 11 apr 2020 20:51
  paloma

  Vi odlar inte mer än vaxbönor nuförtiden, vi är mest borta på sommaren och vill inte belasta barnen med att vattna var och varannan dag. Men vaxbönorna klarar sig med det regn som kommer🙂

  Tack detsamma🙂

 • 12 apr 2020 06:53
  Bella50

  Som nyopererad har jag inte sett hur vårt växthus ser ut...men mannen säger att det växer bra därute. Ditt ser jättefint ut.👏👏

  Senast uppdaterad 12 apr 2020 06:55

 • 12 apr 2020 10:46

  Paloma, jag förstår det. Det är inte så roligt heller att odla saker om man inte sen får vara med och se hur det växer.

  Tack Bella! Jag hoppas din läkning går snabbt, så du kan få se med egna ögon vad växtligheten håller på med därute laugh

 • 12 apr 2020 17:53
  Bella50

  Jag har kollat idag...och det är högre och klenare skott som kommit upp.

  Mina pelargoner står redan i knopp och likaså jordgubbar i ampel i växthuset.

   

 • 12 apr 2020 20:11

  Oj, jordgubbsknopp redan? Är inte det förskräckligt tidigt? surprise

 • 13 apr 2020 10:36
  ulla165

  Jag brukade plantera om frösådder ned till första bladparet. Men tomaterna planterade jag så att de första bladrosetterna hamnade i jorden (jag tog dock bort bladen) - det gav stadigare plantor när det bildades rötter på skaftet. Det var på den gamla goda tiden när vi bodde i eget hus...

 • 13 apr 2020 10:43

  Ulla, om du har ett söderfönster kan du driva upp tomater där?

  Jag kommer nog att få lite fler tomatplantor än jag räknade med, det stod grobarhet 65% om jag inte missminner mig men jag är rätt säker på att 110% tog sig. laugh

  Det börjar bli dags att skola om en del av plantorna, det ser jag fram emot!

   

Logga in för att skriva en kommentar.