icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3525556
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 januari 2017 13:32
16

Det rör sig

Det rör sig med huset, vi har kontakt med en elektriker som kan dra om elen åt oss och pappa känner till en snickare som vi kan anlita för att fixa köket. Det lutar åt att vi anlitar en lokal flyttfirma, en med kontor i närmaste stad som vi kan åka till och skälla på om de gör bort sig smiley

Vi beställer det som behövs från Ikea och låter dem leverera, det blir smidigast så och då slipper vi bära. Det inkluderar en del möbler, sådant som vi funderat på att byta ett tag men som aldrig blivit av att vi tagit itu med. Vi kommer fortfarande behöva bära en del själva, det är en hel del som kommer att behöva kastas men det får vi lösa på något vis.

Flyttstädningen sköter hyresvärdens firma, de har en de brukar anlita så då alitar vi den också. Blir det inte rätt gjort kan de ta den diskussionen sin emellan, då har vi gjort vårt.

Jag jämförde elkostnader och funderar på olika elbolag, förhoppningsvis kommer vi undan lite billigare än här. Vi betalar 1:30-1:35 kr/kWh i dagsläget, det är ju ganska saftigt faktiskt. Vi får se vart det landar med det, där är jag inte riktigt färdig med snokandet.

Det finns några punkter kvar att bocka av, men det är ju inte förrän i mars vi får tillträde till huset och vi behåller lägenheten april ut, så vi har marginare att jobba med. Det blir aldrig som man tänkt sig, så det är lika bra att se till att det finns tidsmarginaler.

Mina fina döttrar tar hand om de tre katterna i sin lägenhet medan vi flyttar bohag, vi får se till att ha stolpar och lådor så det räcker sen kör vi ner hela kångarongen till dem. Katterna får finna sig i att det blir en tur på 2 timmar ungefär, sen får de bo temporärt hos tjejerna innan det blir ytterligare en långresa till huset. De har bara åkt bil 10-15 minuter i taget tidigare så de blir nog inte glada.

Madam Mimmi kommer nog att greja det bra, hon är gammal och klok och vet att vi inte skulle göra henne något illa och att allt blir bra i slutänden. Men småkatterna är unga och spattiga, de kommer nog att lida mer. Förtroendet må vara stort, men jag vet inte om det tål vad som helst.

Jag får komma på något sätt att kompensera dem när vi fått ner dem. Kanske ett hus med två våningar och massvis med fönster kan vara kompensation nog, de får mycket mer utrymme att röra sig på än de har nu. Vi ser till att ha gott om filtar och kuddar som har deras doft, så de ska känna sig så hemma som möjligt. Deras klösmöbler bör de ju också känna igen, och kanske fatta snabbare att det är det nya hemmet.

Foten har inte bråkat ett dugg under allt det här, nu har jag inte försökt träna så mycket heller i och för sig men innan kände jag av foten lite grand i trappor eller när jag sprang till bussen. Det har inte varit något sådant alls på sistone, cykla har gjort ont i baken men det är ju som det brukar vara.

6 veckor kvar :-)

Gillar

Kommentarer

 • 24 jan 2017 16:13

  Verkligen :-)

 • 24 jan 2017 16:47
  paloma

  Vad spännande, minns känslan när vi köpte gården och skulle planera alltsmiley

 • 24 jan 2017 16:56

  Det är ganska mycket att tänka på, jösses när man börjar stapla upp allt i punktlistor... smiley

 • 24 jan 2017 17:29
  Bella50

  Åh, vad spännande.👏👏 Det blir lätt när ni nu köper mycket nytt och slipper städning. 

  Ang el-bolag är det viktigt att räkna in alla kostnader. Det kan låta så bra i början...

  Maken har rekat ganska mycket vid våra byten av elleverantör.

  Ha det gott nu. 👍

   

   

 • 24 jan 2017 18:12

  Åh vad spännande och roligt med flytt och en massa nytt! 

  jag flyttade till lägenheten för 2 år sen (oj, tiden går...) och tog då en flyttfirma till hjälp, guuuud vad skönt...dom gör det så mycket snabbare och effektivare och man slipper ryggont och en massa svärande 😂 Jag kommer aldrig flytta själv nån mer gång, nu är det ju dssutom RUT på flytthjälp också och inte bara städet 👍

  Ang. El-leverantör så har jag bytt 3 ggr på 2 år, använder elskling och jämför med. Man får läsa villkoren noga för det kan finnas irriterande avgifter och abbonemangskostnad och allt möjligt som tillkommer varje månad, Då blir det plötsligt dyrare än den med lite högre kw-pris. 

  Lycka till med nya huset 😊

 • 24 jan 2017 18:50

  Tack Bella50, jo du det är mycket med det där laugh

  Tack Gringos, Elskling är rätt bra men jag börjar bli rätt trött på alla bolag som ringer och "friar" nu. Vete sjutton hur de nosat sig till att vi ska byta, men jag svär på att de listat ut det för det ringer stup i kvarten. Jag vill läsa och tänka i lugn och ro ju! smiley

  Utan RUT hade det blivit ohållbart att anlita så här mycket hjälp, det gör enorm skillnad på priset för oss som ska flytta så långt! Städet klarar man i stort sett inte själv hur som helst, inte så värden blir nöjd så det är lika bra att anlita hjälp direkt. Slippa bära är jag väldigt tacksam för, jag har flyttat så många gånger förr när jag var yngre och kånkat så det räcker. Jag behöver inte uppleva det igen smiley

 • 24 jan 2017 19:00
  Bella50

  Det gör ni alldeles rätt i tycker jag. Njut istället av den här "resan" till er framtid som husägare. Ska bli spännande att höra sen. 😆👍

  skickar över lite tulpaner ...💐

 • 24 jan 2017 19:06

  Tack Bella50, jag har lite svårt att njuta innan allt är bokat och fixat men så fort tidsplanen är spikad och alla firmor anlitade då ska jag njuta laughyes

  Jag ser fram emot att vara klar, stänga dörren om oss och vara hemma s a s. Det ser jag fram emot väldigt mycket!

 • 24 jan 2017 19:15
  Bella50

  Det kommer bli världens mysigaste sommar för er. 👏👏

 • 24 jan 2017 19:22

  Ja, bara en sån sak som att vi kommer att ha en egen trädgård. Den blir nog lite eftersatt i år men vi får ta igen det nästa sommar.

  Tänk lugnet! Ingen som springer med skor inomhus som grannen ovanpå gör här. Ingen som smäller i dörrarna så hela huset skakar. Ingen som skriker i trapphuset. Ingen lekplats utanför sovrumsfönstret. Ingen trafikerad väg i närheten ens.

 • 24 jan 2017 22:03
  ulla165

  Det är bara bra om ni inte hinner med trädgården första sommaren. Då har ni möjlighet att inventera alla växter som tittar upp. Och planera. Vårt förta hus - jag var för ivrig - och det resluterade i att mina växter levde på "vandrande rot", dvs dom stackarna flyttade runt i trädgården innan dom fann sin plats...

 • 24 jan 2017 22:20

  Ja det är ju inte så dumt faktiskt, då kan det ju visa sig kanske att det finns saker där jag absolut vill behålla som jag kanske annars hade råkat gräva upp.

 • 24 jan 2017 22:27
  Bella50

  Håller med ulla. Kolla in när och vad som kommer upp, gör en skiss över rabatten...så minns du bättre sen om du vill flytta växterna.

  Märk ut med namn är oxå bra och/eller fotografera blommor och buskar är ju lätt .

   

 • 25 jan 2017 01:28

  Å vad smart, jag hade nog aldrig tänkt på att fotografera faktiskt men det är ju så man ska göra! Så kan jag få hjälp att identifiera växterna också, om jag inte ser vad det är! Det måste jag ju förstås göra!

   

 • 25 jan 2017 12:08
  salsasyrra

  Vad spännande och arbetsamt med flytten..Vår senaste flytt så anlitade vi både flyttfirma som konkade bohaget och städfirma som städare ur huset..och då flyttade vi bara tvärs över gården till en mindre lägenhet. Efter alla flytt sedan tidigare så kommer jag aldrig mera flytta själv bohaget, snabbt och smidigt, väl värt pengarna. Har du kollat på kundkrafts hemsida ang elen? Jag själv valde via elskling, på hemsidan..fick ett antal alternativ hos olika bolag  och bestämde mig utifrån detta..smidigt och bra. sedan beror ju elpriset på vilken huvudsäkring man har i huset också, området man bor i etc..Ja lycka till med el-djungeln! 

  Och katterna tror jag kommer nog "förlåta" er för flytten när dem väl kommer till sitt nya hem och kan uppleva och upptäcka nya ställen att busa på..

   

Logga in för att skriva en kommentar.