icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233992
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 mars 2022 10:42

Det luktar vår

Det är sol och vackert väder idag. Det syns inte på bilden, men jag hade sol och vår igår också. Jag gissade själv att jag i bästa fall skulle vara hemma på 1h och 45 minuter, men mer sannolikt runt 2 timmar som jag sa till maken. Som synes i bilden kom jag hem lite fortare, 1h 41 minuter är så mycket snabbare än jag vågade tro! På våt grusväg, över en rullstensås.

12,49km på 1h 41 minuter (8:06 min/km) är jag förskräckligt nöjd med!

d91124b6-d06f-4660-bf61-9f5804ead0a0.jpg

Bild: Stolt och nöjd löpare, premiär för löparryggan att få vara ute och lufta sig också!

Vikten är som den är, jag håller lite lös kontroll nu. Väger en del måltider, håller lite kontroll och ser till att fylla på med grönsaker. Jag håller hårdare kontroll på ätfönstret, utom igår. Jag hade lite koll, och löpningen förbrukade ~1 000 kcal, något jag inte hade en chans att hinna kompensera för inom ramen för ätfönstret. 

Ingen regel som inte har undantag, antar jag. Jag gjorde bedömningen att ett underskott på nästan 2 000 kcal inte var hälsosamt. Som vanligt äter jag inte frukost, lunchsoppan gick på ~300 kcal och eftersom jag sprang på eftermiddagen blev det inget mellanmål. Middagen, som blev försenad, landade på ~500 kcal och sen blev klockan 20. Om jag hade hållit mig till reglerna skulle jag alltså egentligen avslutat matdagen där. Jag valde att fylla på med 2 skivor danskt rågbröd lite senare istället, knappa 300 kcal sammanlagt, med smör och skinka.

Jag kom hem efter löpningen och satte mig i det solvarma gräset och pustade, sista biten går egentligen genom skogen men där var det is så jag sprang bilvägen hem. Det var inte så kul, jag sprang fortare än jag trivdes med för att komma därifrån och kände mig ansträngd när jag äntligen var hemma. Då kommer Paula cyklande från förskolan med pappa i släptåg. När hon fick syn på mig utbrast hon "Mamma springer fort!" och kastade sig om halsen på mig. Det är sånt som man blir glad i hjärtat av, då var allt annat bra igen heart

Sköt om er och ha en fortsatt trevlig vecka!

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.