icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2518460
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 december 2016 18:10
8

Det lackar mot jul

Nu har jag varit i farten igen och vänt upp och ner på hela köket. Denna gången för att se om det går att göra mjölkfria knäck, och det går alldeles utmärkt, Oatly iMat fungerar absolut lika bra som vanlig grädde. Det kan ha tagit lite längre tid att komma upp i 125°C men eftersom jag använder termometer spelar det kvitta, kulprovet tycker jag inte är så bra. Pepparkakskrydda i knäcken var bland det godaste jag smakat.

95b0fffe-cc15-42d2-83ec-ca500ac2e635.jpg

Saffranspannacotta, också mjölkfri, med passerad hallonsylt var så gott att det var lite skrämmande faktiskt. Jag testade att göra pannacottan mjölkfri igår, eftersom vi ska bjuda på det som efterrätt imorgon när vi får främmat och en är laktoskänslig. Planerar att servera hemgjord glögg och pepparkakor till förrätt, pankopanerad torskrygg, kokt potatis, gröna ärtor och en vitvinssås med räkor till huvudrätt och saffranspannacotta med passionsfrukt till efterrätt. Kaffe och hemgjord likör på det. De ska rulla hem winkangellaugh

Jag har för övrigt varit osedvanligt entusiastisk med fotrehaben, jag skippar gummibandet och går på övningar som jag vet tröttar ut fötterna ordentligt. Visst skulle jag kunna sitta och gneta med gummibandet, men trots att jag har det tuffaste bandet som går att köpa tar det evigheter innan jag börjar bli trött i fötterna. Så, jag återgår till de övningar jag gjorde tidigare, t ex dra hela min kroppsvikt frammåt över golvet med enbart tåkraft. Den känns, rejält. Medan jag pysslat här hemnma har MTV Rock skrålat i bakgrunden, och varje gång de spelar Metallica har jag stannat upp och gjort den där, under de 6 minuter som låten varar. Varför de nu väljer "Moth into flame" som trots allt är en av de längsta låtarna på plattan. Nåja, tjurskallen i mig vinner och efteråt brinner fötterna av mjölksyra. surprise

Igår, efter att ha mattat ut fötterna fullständigt, kände jag mig bättre i foten än jag gjort på säkert en vecka. Så jag gör på mitt sätt, tyngre styrkeövningar och tuffare än naprapaten tyckte, för det känns bättre. Fjuttövningen jag skulle göra var mest tråkig, om jag ska vara ärlig.

Själv är bäste dräng? laugh

Jag avvaktar väl med att jogga ett tag till. frown

Trevlig fjärde advent allesammans! laugh

Gillar

Kommentarer

 • 18 dec 2016 18:23
  Bella50

  Låter perfekt med maten och du känner ju dig själv bäst , vad du tål av ansträngning för foten. Heja heja 👏👏

  Senast uppdaterad 18 dec 2016 18:24

 • 18 dec 2016 18:24
  paloma

  Med så mycket godsaker i huset, hade jag haft svårt att hålla igen.

  Skönt att foten är bättresmiley

 • 18 dec 2016 19:04
  Tita

  Ta inte i för hårt! Du är bra på att känna efter så du fixar det säkert!

  Jag tror att jag tagit i lite för hårt🏃‍♀️Jag har sprungit 2 ggr på bandet den här veckan och dessvärre känner jag av det i negativ bemärkelse😢

  Pannacottan ser underbar ut!

  Pepp på dig!

 • 18 dec 2016 19:47

  Tack Bella50, jag började bli less på naprapatens övning faktiskt, det kändes som att den inte tog längre. Den förbättring jag känt av blev liksom inte mer, det stannade av. Men med en tuffare övning känns det som att det kickat igång igen. laugh

  paloma, jag blir less snabbt på allt det söta, men jag är svår på mörk choklad så det får jag vara försiktig med laugh

  Tita, vad tråkigt med foten! Jag har inte joggat ett steg sedan testet, även om det i sig föll väl ut. Vill ha lite mer stabilitet och lugn och ro i foten, och mindre känningar, innan jag går vidare och faktiskt joggar igen. Vi får kämpa på och inte ge upp! Pepp till dig med! laugh

  Senast uppdaterad 18 dec 2016 19:48

 • 18 dec 2016 20:34

  Vad bra din fot börjar kännas bättre, lät som en trevlig meny, även om jag inte skulle kunna tänka mig laga den själv, fru äter inte torskrygg, hon påstod min gädda smakade torskrygg när jag tog bort gäddsmaken, den gillar inte jag häller, tyckte det var en bra komplimang om man blir beskylld för att gädda smakar torsk rygg, jag gillar torskrygg.

  Efter rätten såg läcker ut, får alltid lov laga laktosfritt har gjort det så länge så tänker inte på det ens som problem, i dag finns det så många bra alternativ som blir godare ofta.

  Potatis mos blir godare med cashew mjölk,

   

   

 • 18 dec 2016 21:38
  gasten

  Med de godsakerna skulle jag gå upp massor i vikt.

  Tråkigt för dig att inte kunna springa.

 • 19 dec 2016 06:49

  Fullt ös i köket ser jagsmiley.

  Vi får hoppas att det nu går bättre med rehab. Tänk nu bara på att du kanske mentalt klarar mer än vad foten tycker.

 • 19 dec 2016 10:10

  Afkrut, visst är det så, det finns så många mjölkfria alternativ nu att det inte bör vara något problem att laga mjölkfria alternativ. De verkliga problemen sitter i kocken, måste ha modet att våga gå utanför de kända ramarna och våga testa :-)

  gasten, ja det är frustrerande men jag försöker tänka att jag vilar nu för att kunna springa sen. Ibland känns det som att sen är väldigt långt borta. Visst har jag lagt på mig igen, men det mesta la jag på mig redan i våras, när jag blev så där skittrött så jag knappt kom ur sängen. Det slipper jag ju gärna igen!

  Tack för omtanken LUAL, jag fick förhållningsordern från naprapaten att jag skulle göra styrkeövningarna "tills jag inte klarar mer" men det är nu som först, när jag bytt till en tyngre version av övningen, som jag faktiskt nått dit, så för en gångs skull har jag nytta av mitt ansenligt tjocka pannben :-)
   

Logga in för att skriva en kommentar.