icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2682002
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 oktober 2013 11:51

Det kunde varit värre...

Det kunde varit värre, tänkte jag när jag såg vad vågen visade idag. Det är tur att jag har många års vana av att kroppen spelar spratt, busar och gör konstiga saker. Jag är van, jag har råkat ut för det mesta vid det här laget och hunnit räkna ut varför också för det mesta. Så även dagens plötsliga plus på 0.6 :-) Jag har sett det förut, oftast efter ett riktigt långpass. Det spelar ingen roll hur duktig man varit, hur noga man skött sina kalorier. Har man tränat kommer kroppen att svara med att dra på sig vätska, den försöker ladda glykogendepåerna lite extra till nästa gång och eventuellt kan man känna av en viss stelhet och ömhet, träningsvärk. Nu får inte jag så vida mycket träningsvärk av att gå, inte ens så länge som vi gick igår. Däremot är jag lite stel, främst i baken och låren. Jag känner att jag gjorde något. Jag vet att jag slarvade lite igår med striktheten, jag käkade en knäckemacka medan jag läste några sidor ur "Doctor Sleep" i soffan och sen tittade vi på ett inspelat avsnitt av "Top Gear" senare på kvällen och käkade glass, [LANK]http://www.hemglass.se/Produkter/E-SHOP/TOO-MUCH/TOO-MUCH-Chocolate-Brownie-(450-ml).aspx[/LANK] (Choklad och brownie, lite för god för att vara helt lätt att hantera). Vilket i sin tur betyder att jag nallade av motionskalorierna ganska friskt, något jag normalt inte gör. Förhoppningsvis har jag lite kräm i benen idag, solen försöker komma fram mellan molnen och jag hade tänkt försöka få till ett pass. Det är en sån där fin höstdag som man bara längtar efter att få använda på bästa sätt. En del plockar svamp, andra tar hundarna på promenad, jag tänker springa. Sniffa på doften av höstskog, och hoppas på att det blir en lång höst. Jag funderar starkt på att vänta så pass länge med att springa att solen börjar gå ner, och sen testa den nya pannlampan, den verkar vara riktigt ruggigt bra. Det lär vara mörkt nog vid 18 ungefär för att jag ska få användning för den...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.