icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473902
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 augusti 2016 10:56
2

Det går ju rätt bra

Frikadeller, på ena eller andra sätter tänker jag laga frikadeller ikväll. På fläskfärs som är lite fetare och mer smakrik. I tomatsås, så det blir mycket smak.

52069c1c-de4d-4fec-8cbc-982b1195855c.jpg

Jag vet inte om det gör min vikt några tjänster, den segade sig ner ett hekto från förra lägsta vikten så nu visar vågen 68,5kg men jag vill verkligen ha frikadeller!

Ett annat experiment jag är grymt sugen på att göra är hemmagjort knäckebröd. Jag menar, hur svårt kan det vara? Några recept har jag sett redan, och dillfrön verkar gott att krydda med. Det skulle jag vilja ha...

Nu kan man klista in videoklipp från Youtube, det tycker jag är riktigt roligt! Tack snälla Johan och utvecklarna!

Det här klippet är ett gammalt från när jag testade maximal syreupptagning. Det är jobbigt, då får man springa tills kroppen helt enkelt inte orkar springa mer. Varken mer eller mindre. Det går fort, och även om det inte ser ut så på videon så är det ganska tuff lutning dessutom. Sen är det bara att jaga på, tills det blir så jobbigt att man bara måste stanna. Eftersom man hela tiden är kopplad till en dator läser den av exakt vad man gör, hur man gör det och hur mycket man gör av med när man gör det.

Efteråt får man veta hur det gick, vilka pulszoner man ska träna i och så vidare. Det är riktigt givande även för motionärer, man måste inte vara elitidrottare för att få komma till Bosön och testa sig. De tar allas pengar wink

Det går rätt bra med både träning och vikt. Det går inte fort, men vem har bråttom? Jag har det inte, det är ett som är säkert. När det nu äntligen flyter på tänker jag inte gunga båten mer än nödvändigt.

En dag skulle det vara roligt att göra det fullständiga testet, men jag får nog spara lite till det i så fall... 2 990:- är inte lite pengar. Det är inte dyrt för ett så stort test med så mycket svar, men det är fortfarande mycket pengar. Men det vore roligt, jag är ju nyfiken för två och tycker det är roligt att få så säkra data som går att få på saker och ting. Detta är väl det närmaste man kan komma säkra data, när det gäller något så osäkert som en människa laugh

Till lunch blev det i alla fall vegetarisk chili, chili sin carne (chili utan kött), det är jättelätt att göra. Särskilt om man har mycket färdigkokta bönor hemma, annars blir det mer pyssel. Ta ungefär lika delar krossade tomater och bönor (3 burkar a 400g av varje), knappt en halvliter vatten som ska koka bort, tre gula lökar, en halv vitlök (4-5 klyftor alltså), en piri-piri, en vanlig chilifrukt, en burk ajvar relish samt ungefär 4 dl gula linser.

Jag fräser löken och vitlöken, tillsätter tomater, ajvar och alla kryddor jag vill ha (paprikapulver, svartpeppar, chilipeppar, spiskummin och salt), smakar av med en buljongtärning. Häller på vatten och linser, det blir nästan som en trögflytande sås. Sen ska det sjuda tills linserna är klara, de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar men de ska inte bli mosiga. Kolla förpackningen på dina linser, gröna tar mycket längre tid än gula eller röda. Sist tillsätter jag bönorna, drar ner värmen och låter allt bli genomvarmt. Smaka av med mer kryddor om det är för milt, lite Sambal Oelek kan sätta fart på anrättningen om det är för tamt. Klart!

 

Gillar

Kommentarer

  • 5 jan 2017 11:10

    Receptet på chilin ska jag testa det låter supersmarrigt! Bör även passa mina kinkiga veganska söner ;-)

  • 5 jan 2017 11:13

    Det är en favorit här hemma, massor av fibrer som ger magen något att jobba med och nyttigt :-)

Logga in för att skriva en kommentar.