icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2362343
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 augusti 2016 11:42
6

Det går bra nu

Imorse kom det förväntade raset, det jag väntat på i flera dagar nu. 68,6kg stannade vågen på imorse, tillräckligt stort hopp för att jag skulle dubbelkolla siffrorna och de stämde på hektot mellan båda vågarna. Det är ett tapp på -0,7kg sedan igår och -1,4kg sedan i torsdags.

Garminvågen är jättebra, den är min favorit eftersom den är snyggast och den synkroniserar alla mina data med min träningsklocka vilket gör att min kära klocka ännu mer exakt kan beräkna sådant som kalioriåtgång och återhämtningsstatus. Men den har lite dumma tassar i hårdplast, så ibland väger den jättefel när den står på stengolvet i badrummet. Då jämför jag med Omronvågen från Apoteket, som jag vet är superexakt men som inte synkroniserar nånting nånstans. Den tredje vågen, Withingsvågen, är så lynnig och tappar nätverket, missar att synka, glömmer inställningar, väger fel och mäter fel att jag stoppat undan den helt.

Jag har dessutom fått förnyat förtroende Av Chiquita som Bingonummer i deras bananbingo, den här gången på Stockholm Halvmarathon. Om jag får min vilja fram springer jag på 2:30:00  ungefär, sedan återstår det ju att se om jag verkligen klarar det på den tiden. Det var länge sedan jag sprang banan men Göteborgsvarvet gjorde jag på 2:28:-nånting i våras och banorna bör vara ganska jämlika har jag förstått vad gäller kupering och antal höjdmeter.

Så planen är att köra lite hårdare i två veckor nu, och försöka vila mig i form tredje veckan. Förhoppningsvis hinner jag få till en formtopp till den 10 september :D

Jag var ute på ett långpass igår, 19km på 2h 24 minuter och kände mig lagom sliten efteråt. Det visste vart det tog, men det var fuktigt. Som att springa i en varm dusch. Luften var så syrefattig att det kändes som att jag sprang mycket fortare än jag verkligen gjorde, och det yntes på pulskurvan också. Pulsen var mycket högre än den borde ha varit vid den måttliga farten.

Snart öppnar den nya anläggningen för klättrare, i Akalla i det gamla tryckeriets lokaler. DN och vilka det nu var övergav byggnaden för några år sedan och då tog Klättercentret över, och byggde om inuti. Snart är det premiär, och då blir det klättring. Det är gångavstånd dit i stort sett, så då har vi få ursäkter kvar :-)

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 aug 2016 18:59

  Fan, vad du kan springa! :) Jag är lite nyfiken på hur du började och hur lång tid det tog innan du kunde springa såna här långpass?

 • 22 aug 2016 19:43

  Tack LadyFat :)

  Mitt första pass i början av april 2007 var 3,3km långt och tog 30 minuter på löpband, cirka 9 min/km. Det tog ganska lång tid innan jag vågade mig ut i verkligheten. Jag föredrog länge att ha möjligheten att stannna och vara framme när jag ville, jag visste ju inte hur länge jag skulle orka.

  Tre veckor senare sprang jag 5km för första gången, det gick fortfarande inte fortare. Jag bara nötte längre på löpbandet. Gick nästan direkt från 1 pass i veckan till 2 pass i veckan dessutom.

  Åtta veckor senare sprang jag milen för första gången, det tog 80 minuter eftersom jag satte löpbandet på 7,5km/h. Vid det laget sprang jag i stort sett tre gånger i veckan, vanligtvis 5km åt gången.

  Tretton veckor senare sprang jag 15km för första gången, det tog över två timmar på löpbandet men efter det var jag inte rädd för distanser längre. När jag sprängde 15km visste jag vad det gick ut på s a s :-)

  Under de tretton veckorna missade jag ytterst få tillfällen att springa, minst två helst tre gånger i veckan. Det tog sin lilla tid, och gör fortfarande, men det gör inget. Fram kommer man ändå tillslut :)

   

 • 22 aug 2016 20:15

  Oj, det gick imponerande fort måste jag säga! Men du måste ha varit i ganska god form innan ändå, eftersom första passet var på hela 30 minuter. När jag sprang första gången på många år nu i våras klarade jag hela två minuter innan det kändes som att jag skulle dö... :P Tack för att du delar med dig!

 • 22 aug 2016 20:18

  God form vet jag inte riktigt, men jag cyklade mycket innan jag började med löpningen. Det var först när cyklingen slutade ge mig konditionsförbättringar som jag svidade om till löparkläder, jag tyckte inte jag hade tid att cykla 2 timmar om dagen :-)

  (Inte för att jag faktiskt gjorde det, inte varje dag åtminstone men det kändes så)

 • 22 aug 2016 20:32
  gasten

  Fantastiskt bra jobbat och Grattis till bra minus !

 • 22 aug 2016 20:33

  Tack gasten!

Logga in för att skriva en kommentar.