icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2104852
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 mars 2013 11:23
4

Det fortsätter av bara farten

Vågen stannade på 65.2kg idag men det var inte det som fick mig att stanna till och bli förvånad, det var centimetrarna. För på två veckor har det hänt saker, och centimetertappet motsvarar inte viktnedgången. Jag förmodar att det är muskler som tajtat till sig, det är det enda jag kan komma på. Midjan är nere på rekordnivå för mig, 72cm. Rumpan har också tappat till 92cm och låren är nere på 56cm, det är också rekord. Det betyder -2cm i midjan och -1cm på resten av kroppen. Jag fortsätter med Periodisk Fasta, det fungerar bra för mig och jag trivs med rutinerna. Imorgon står det 15km på schemat, på lördag 20km och söndagen avslutar med 33km. Det gäller att jag laddar idag, det är vilodag idag och det tänker jag dra nytta av så mycket jag kan. Förhoppningsvis är jag fräsch och stark i benen när "back to back to back"-passen kommer ([KURSIV]back to back [/KURSIV]är två långpass efter varandra utan vilodag mellan, [KURSIV]back to back to back[/KURSIV] är följaktligen tre långa pass i rad) :-) Igår kom jag i ett par jeans som inte sett dagens ljus på så länge att jag nästan glömt att jag hade dem. Jag undrar varför jag sparade dem i den stora utresningen, jag minns inte att jag såg dem ens. Men glad blev jag. Älskligen hittade en t-shirt som såg pytteliten ut, men den satt som en smäck! Jag har helt klart ingen riktigt bra kroppsuppfattning, men det har jag inte haft sen jag var riktigt stor. Hur mycket jag än jobbat med det där så har jag aldrig lyckats övertyga mig själv om att jag är en liten och ganska smal människa nu. Jag tittar i spegeln varje morgon, endast iförd trosor, för att försöka visuellt bekräfta kroppsbilden. Måttband, våg och kläder är också redskap jag försöker använda för att få min tröga hjärna att fatta att jag inte drar storlek 46-48 längre. Men det sitter hårt. Kan man vara överviktig så länge att en självbild cementeras, så pass mycket att den inte går att ändra?

Kommentarer

 • 28 mar 2013 11:35
  Grattis till din minskning. Mina centimetrar rör sig inte så mycket. Men vikten börjar sakta gå ner igen..... Jag har fått avstå träning hela veckan. Förkylningen vill inte ge med sig....saknar verkligen dansen! Ha en underbar påsk på dig. Kramiz
 • 28 mar 2013 11:47
  Tack, jag är riktigt glad för förändringen även om jag måste titta i spegeln för att tro det! Envetna förkylning, ska den aldrig släppa? Förstår att du saknar dansen, den verkar lika viktig för dig som löpning för mig. Jag hade blivit skogstokig vid det här laget! Trist att inte få vara frisk men jag hoppas du får en kanonpåsk i alla fall!
 • 29 mar 2013 15:57
  Grattis :)! Jag är jättenyfiken på periodisk fasta men det finns några olika varianter. Vilken har du kört? Och vad äter du de dagar du äter? Glad Påsk :)!!
 • 29 mar 2013 16:00
  Jag äter 8h och fastar 16 varje dag, dvs jag äter helt vanlig husmanskost när ätfönstret är öppet. Under fastan dricker jag bara kaffe (utan mjölk och socker), te eller vatten. Enkla regler, lätta att följa och jag mår jättebra nu när jag slipper försöka lära mig äta frukost (det har jag aldrig kunnat). Jag äter första målet vid 13 och sista före 21, det fungerar bra för mig. Glad påsk till dig och de dina också! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.