icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471759
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 november 2014 11:30
9

Det finns hopp för mig med

Idag har jag lagom mycket träningsvärk! Precis så mycket att det känns att jag gjort något men inte så mycket att jag behöver bry mig.

Jävlar i det, jag tror min teori fungerar!

Inte körde jag så tungt direkt, men tyngre än förra veckan och då fick jag så mycket träningsvärk att jag knappt kunde gå!

Lite kanske det har att göra med att jag kört 2 ggr/v i 4 veckor, utan att missa ett pass, men det har jag gjort förr utan att må så här bra efter ett benpass :-)

Skyndade i mig 2 ägg och keso när jag kom hem, det var bokstavligen det första jag gjorde när jag kom hem efter att jag tagit av mig springskorna. Jag joggar hem från gymmet och käkar middag direkt när jag duschat. Så det blev väldigt kort tid mellan träning och mat.

Det där med proteinet är säkert en sån där grej som alla andra känt till i evigheter, men för mig var det en ögonöppnare. Kan man träna så hårt som jag gjorde och inte må som en överkörd grävling dagen efter?!? Då är det ju plötsligt skitkul att styrketräna!!!

Det enda jag gjort, förutom att jag ökat vikterna på gymmet (vilket borde ge mig mer träningsvärk och inte mindre) är att jag ökat från 1,2-1,5g protein per kilo jag väger till 1,8-2,0g protein per kilo jag väger. Det kanske inte låter så mycket, men det verkar vara all förändring som krävs för att jag ska slippa den värsta träningsvärken, det lilla jag känner av nu är som en viskning jämfört med de illvrål jag drabbats av innan.

Det är hanterbart.

Det kanske finns hopp?

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2014 11:38

  Klart det finns hopp! Tycker också att jag är mycket piggare om jag äter mycket protein mot för om jag inte gör det efter träning. :-)

 • 13 nov 2014 11:49

  Jag tycker iofs 1,5g var ganska mycket, men tydligen vill kroppen ha mer, men då ska den få det.
  ... fast jag börjar bli rätt trött  på tonfisk ... :-)

 • 13 nov 2014 11:49

  Det är viktigt för återhämtningen att få i sig lämpligt med protein, men också lite kolhydrater, efter ett träningspass. Det har jag fått lära av Magnus Ingesson, tidigare landslagsåkare. Det gäller nog både kardio och styrkepass.

 • 13 nov 2014 11:54

  Du är klok och lyssnar på vad din kropp vill ha. :-) Själv lyxar jag alltid till det med 250 g kvarg med några hallon som jag rör ner för smaksättningen efter träning. 25 g protein per portion. Känns som att få äta efterätt varje dag! devil

 • 13 nov 2014 11:55

  Kolhydrater är inga problem, jag har aldrig träffat en kolhydrat jag inte tyckt om ;-)Parafras på Rune Larssons härliga citat "jag har aldrig träffat en kalori jag inte tyckt om!" :-)

  Jag är helt överlycklig, jag körde så tungt jag vågade. tyngre än jag gjort de senaste 4 veckorna, jag la till en ny övning. Det brukar vara garanti för svår värk.
  Men nästan ingenting!

  Det känns som att jag vunnit högsta vinsten på lotto eller något, jag kan ta i och köra slut på mig utan att behöva få skitont!

  yes yes yes yes!!!!

  *lycklig*

 • 13 nov 2014 11:58

  Förresten, kom att tänka på den där ration om 2 g protein per kilo man väger. Gäller det även den vikt som man har som är ren övervikt, jag menar, om min övervikt är fett så behövs ju inget protein för att underhålla just de kilona då de inte är muskler. Om du förstår hur jag menar? Vet du om man ska räkna med en normalvikt eller sin faktiska vikt?

 • 13 nov 2014 12:00

  Jag räknar faktiskt vikt, lättast så. Dessutom, byggare kan lätt svänga i sig 3g protein/kg kroppsvikt så varför skulle inte du kunna dra i dig 2?

 • 13 nov 2014 12:13

  Nej, det förstås, mer kan skadar inte. Skulle bara vara intressant att veta vad som är en bra "mini-nivå" att ha som riktlinje att inte understiga. Nu väger jag rätt mycket mer än vad jag skulle vilja, och för att då få i mig 2 g protein per kroppskilo så blir det rätt mycket protein att sätta i sig under en dag. Blir nästan till att ta proteinpulver då jag inte äter kött eller ägg som annars är bra proteinkällor. Linser, tofu och ost innehåller så mycket kolhydrater/kalorier att dagskvoten annars lätt springer iväg.

 • 13 nov 2014 12:19

  För mig verkar det vara någon form av nedre gräns vid 1,8g/kg kroppsvikt men det är säkert individuellt.
  Jag använder proteinpulver de dagar det behövs, annars skulle jag explodera på kyckling och tonfisk...

Logga in för att skriva en kommentar.